video

Mikä on auton jäännösarvo? 

Autovista24 | 29 kesä 2023

Kirjoittajasta

Autovista24

Autovista24 provides specialist information for Europe’s automotive decision makers. The platform hosts news analysis, original research, interviews, webinars, videos and podcasts. Autovista24 journalists combine proprietary data with timely research and analysis – all while tapping into Autovista Group’s pan-European team of automotive experts to ensure that users benefit from highly-relevant content.

Mitä auton jäännösarvo tarkoittaa? Autovista24:n apulaispäätoimittaja Tom Geggus selittää termit, erilaiset jäännösarvotyypit ja sen, miten jäännösarvo voidaan laskea. 

Transkriptio – Mikä on auton jäännösarvo? 

Olen Autovista24:n apulaispäätoimittaja Tom Geggus ja kerron kätevän termimääritelmän. Yksinkertaisesti sanottuna jäännösarvo tarkoittaa ajoneuvon arvoa sen jälkeen, kun sillä on ajettu tietyn aikaa ja tietty kilometrimäärä kaikenlaiset ikä- ja kilometriyhdistelmät huomioiden. Ajoneuvoon voidaan soveltaa käytännössä katsoen rajaton määrä erilaisia skenaarioita. 

Esimerkiksi Autovista Groupin jäännösarvosivustolla käytetään 36 kuukauden ja 60 000 ajokilometrin vakioskenaariota. Auton jäännösarvo voidaan ymmärtää kahdella tavalla. Ensimmäisessä tavassa ajatellaan absoluuttista arvoa, eli minkä arvoinen ajoneuvo on sen jälkeen, kun se on tietyn ikäinen ja saavuttanut tietyn ajokilometrimäärän. Toisessa tavassa lasketaan auton jäljellä olevan arvon prosenttiosuus. Tämä tarkoittaa ajoneuvon jälleenmyyntiarvon laskemista prosenttiosuutena uuden ajoneuvon hinnasta. On tärkeää huomata, että tämä on eri asia kuin arvonalenema, joka ilmoittaa, kuinka paljon ajoneuvo on menettänyt arvostaan. 

Tarkastellaanpa esimerkkinä seuraavaa autoa. Se on juuri saapunut autoliikkeeseen 50 000 euron hintalapulla, ja haluamme tietää sen ennustetun jäännösarvon. Jos halutaan tietää auton arvo 36 kuukauden kuluttua, kun sillä on ajettu 60 000 kilometriä, voidaan tarkastella, miten muut mallit ovat historiallisesti keskimäärin suoriutuneet. Vakioskenaarion tapauksessa päätyisimme ennakoimaan, että auto on arvoltaan 20 000 euroa. Jäännösarvoprosenttina tämä tarkoittaisi, että arvosta säilyisi 40 prosenttia ja näin ollen arvonalenema olisi 60 prosenttia, sillä auto on menettänyt arvostaan 30 000 euroa. 

Siirrytäänpä seuraavaksi autoliikkeen käytettyjen autojen osastolle. Täällä myynnissä on sama malli, mutta se on kolme vuotta vanha. Sen tämänhetkinen jäännösarvo voidaan selvittää samalla menetelmällä. Nykyään jäännösarvot ovat saatavilla kaikille erityyppisille ajoneuvoille, ja markkinakoosteet voidaan laskea segmentin brändin ja polttoainetyypin perusteella maittain. Saat tarkempia lisätietoja osoitteesta autovistaintelligence.com

Sisällön tarjoaa sinulle Autovista24.

Huomioi, että tämä artikkeli on käännös alkuperäisestä englanninkielisestä artikkelista, joka on julkaistu Autovista24 sivulla ja teksti voi sisältää pieniä kieliopillisia virheitä. Jos tekstissä ilmenee ristiriitaisuuksia tai epäjohdonmukaisuuksia käännetyn tekstin ja englanninkielisen tekstin välillä, englanninkielinen versio on aina etusijalla.

Siirry Autovista24-verkkosivulle

Kyllä, haluan rekisteröityä vastaanottamaan uutisia.

* Pakollinen kenttä


Kyllä, haluan vastaanottaa seuraavan sähköpostin:
Autovista24: autoilualan uutisia, näkemyksiä, tutkimuksia ja tietoa tapahtumista – Lähettäjä: Autovista24, lähetetään silloin tällöin.

Käytämme sähköposteissamme pikseleitä seurataksemme sähköpostien avauksia, edelleenlähetyksiä ja linkkien klikkauksia. Tämä auttaa meitä seuraamaan ja mittaamaan sähköpostilähetystemme tehokkuutta. Yhdistämme tämän antamiisi tietoihin verkkoselailuinformaatiosi kanssa, voidaksemme räätälöidä ja parantaa markkinointiamme, sekä yksilöidä käyttökokemustasi verkkosivuillamme. Kun tilasit sähköpostilähetyksemme, annoit meille luvan lähettää sinulle valitsemiasi sähköpostilähetyksiä käyttämällä antamiasi tietoja ja luvan käyttää seurantapixeleitä. Voit perua suostumuksesi päivittämällä valintasi seuraamalla linkkiä “Email Preference Centre”, joka löytyy kaikista vastaanottamistasi sähköposteista. Lisätietoja miten käsittelemme yksilöityä dataa löydät Autovista Group Privacy Policy and the Autovista Privacy Policy.