Artikkelit Uutiset

Pankkialan jätti BNP Paribasista JLR:n uusi finanssipalveluiden kumppani Eurooppaan

Autovista24 | 18 helmi 2022

Kirjoittajasta

Autovista24

Autovista24 provides specialist information for Europe’s automotive decision makers. The platform hosts news analysis, original research, interviews, webinars, videos and podcasts. Autovista24 journalists combine proprietary data with timely research and analysis – all while tapping into Autovista Group’s pan-European team of automotive experts to ensure that users benefit from highly-relevant content.

Jaguar Land Rover (JLR) ja BNP Paribas ovat ryhtyneet yhteistyöhön tarjotakseen finanssipalveluita autonvalmistajan jälleenmyyjille ja asiakkaille yhdeksällä merkittävällä Euroopan markkinalla. Yritykset haluavat yhdessä laajentaa autoalan finanssipalveluita alkuvuoteen 2023 mennessä. Ensi vuodesta lähtien jälleenmyyjille ja JLR:n asiakkaille tarjotaan erilaisia rahoituspalveluita kuten varaston terminointia, perinteisiä lainoja, ostoleasingia, pitkäaikaista leasingia ja vakuutustuotteita.

JLR kertoi valinneensa Euroopasta strategiset markkinat, joilla se aikoo tarjota palveluita, jotka ”kattavat kaiken mikä liittyy liikkumiseen”. Alustavasti autonvalmistaja aikoo keskittyä alueen suurimpiin automarkkinoihin, kuten Saksaan, Ranskaan, Espanjaan, Italiaan, Belgiaan, Luxemburgiin, Alankomaihin, Itävaltaan ja Portugaliin.

Kilpailukykyisiä finanssipalveluita

Luksusautonvalmistaja on tehnyt vuosia yhteistyötä FCA Bankin kanssa, joka on FCA:n ja Crédit Agricolen yhteishanke. Vuonna 2018 JLR ja FCA Bank jatkoivat sopimustaan, joka kattoi autorahoituksen jälleenmyyntiverkostoille kahdeksalla eri markkinalla ja myyntipaikolla asiakkaille tarjottavat rahoitus-, leasing- ja vakuutuspalvelut.

Nyt JRL vaihtaa kuitenkin finanssipalveluiden tarjoajaa, ja FCA Bankin korvaa BNP Paribas. BNP tunnetaan siitä, että se on työskennellyt autonvalmistajien kanssa Euroopassa. Viime vuoden joulukuussa raportoitiin, että tämä ranskalainen pankki neuvotteli yksinoikeudella Stellantisin sekä Crédit Agricolen ja Santanderin kanssa Stellantisin leasing- ja rahoitustoiminnan uudelleenjärjestelystä Euroopassa. Stellantis suunnittelee nyt myyvänsä 50 prosentin osuutensa FCA Bankista Crédit Agricole Consumer Financelle, joka omistaa siitä toisen puolen.

”Ryhdymme ylpeänä yhteistyöhön BNP Paribasin kanssa, jotta voimme luoda edellytykset kasvulle ja kirjoittaa uuden luvun yrityksen historiaan”, sanoi Francois Dossa, JLR:n strategiasta ja kestävästä kehityksestä vastaava johtaja. ”Tämä kumppanuus mahdollistaa sen, että voimme tarjota kilpailukykyisiä rahoitusratkaisuja liikkumiseen tärkeillä eurooppalaisilla markkinoilla ja luoda ainutlaatuisia ja asiakaskeskeisiä kokemuksia, kun jatkamme Reimagine-yritystrategiamme vauhdittamista.

JLR lisäsi, että tulevassa yhteistyössä rahoitusasioista vastaa BNP Paribas Personal Finance, leasingista ja autokannan hallinnasta Arval ja vakuutusasioista BNP Paribas Cardif. Tavoitteena on tarjota integroituja palveluita, jotka kattavat tärkeimmät liikkumiseen liittyvät rahoitustarpeet.

Strategiat kuntoon

”Aloitamme ilolla strategisen yhteistyön autoalan ikonisen toimijan kanssa. Heidän kunnianhimoisen ajoneuvojen sähköistämisstrategiansa ansiosta asetamme kestävän kehityksen liiketoimintamme ytimeen”, sanoi Thierry Laborde, BNP Paribasin operatiivinen johtaja.

”Osaamisalueemme täydentävät toisiaan, mikä tekee tästä yhteistyöstä menestyksen. BNP Paribas on sitoutunut tuomaan pöytään kaikki yhtenäistetyt voimavaramme, jotta JLR:n jakelijoita ja asiakkaita voidaan tukea kaikilla yhdeksällä markkinalla”, hän lisäsi.

Samaan aikaan JLR keskittyy uudistamaan yritysstrategiaansa. Yritykselle myönnettiin hiljattain 749 euron (625 punnan) laina, jolla se tehostaa sähköautojen tutkimus- ja kehitystyötä ja vientiä. Luksusbrändin tavoitteena on siirtyä täyssähköiseen automallistoon vuodesta 2025 alkaen, ja se suunnittelee julkaisevansa useita sähköautoja tulevina vuosina. Tatan omistama yritys etsii aktiivisesti uusia yhteistyömahdollisuuksia, joiden avulla sen olisi mahdollista löytää synergioita erityisesti puhtaan energian, etäkäyttöpalveluiden, datan ja ohjelmistokehityksen alueilla.

Sisällön tarjoaa sinulle Autovista24.

Huomioi, että tämä artikkeli on käännös alkuperäisestä englanninkielisestä artikkelista, joka on julkaistu Autovista24 sivulla ja teksti voi sisältää pieniä kieliopillisia virheitä. Jos tekstissä ilmenee ristiriitaisuuksia tai epäjohdonmukaisuuksia käännetyn tekstin ja englanninkielisen tekstin välillä, englanninkielinen versio on aina etusijalla.

Kyllä, haluan rekisteröityä vastaanottamaan uutisia.

* Pakollinen kenttä


Kyllä, haluan vastaanottaa seuraavan sähköpostin:
Autovista24: autoilualan uutisia, näkemyksiä, tutkimuksia ja tietoa tapahtumista – Lähettäjä: Autovista24, lähetetään silloin tällöin.

Käytämme sähköposteissamme pikseleitä seurataksemme sähköpostien avauksia, edelleenlähetyksiä ja linkkien klikkauksia. Tämä auttaa meitä seuraamaan ja mittaamaan sähköpostilähetystemme tehokkuutta. Yhdistämme tämän antamiisi tietoihin verkkoselailuinformaatiosi kanssa, voidaksemme räätälöidä ja parantaa markkinointiamme, sekä yksilöidä käyttökokemustasi verkkosivuillamme. Kun tilasit sähköpostilähetyksemme, annoit meille luvan lähettää sinulle valitsemiasi sähköpostilähetyksiä käyttämällä antamiasi tietoja ja luvan käyttää seurantapixeleitä. Voit perua suostumuksesi päivittämällä valintasi seuraamalla linkkiä “Email Preference Centre”, joka löytyy kaikista vastaanottamistasi sähköposteista. Lisätietoja miten käsittelemme yksilöityä dataa löydät Autovista Group Privacy Policy and the Autovista Privacy Policy.