Uutiset

Euroopan käytettyjen autojen markkinat pysyvät vakaana ensimmäisellä kolmella neljänneksellä

Autovista24 | 01 joulu 2021

Kirjoittajasta

Autovista24

Autovista24 provides specialist information for Europe’s automotive decision makers. The platform hosts news analysis, original research, interviews, webinars, videos and podcasts. Autovista24 journalists combine proprietary data with timely research and analysis – all while tapping into Autovista Group’s pan-European team of automotive experts to ensure that users benefit from highly-relevant content.

Käytettyjen autojen markkinat Euroopassa ovat pitäneet pintansa ensimmäisen ja kolmannen vuosineljänneksen aikana, ja neljällä päämarkkina-alueella viidestä lasku on ollut alle kymmenen prosenttia. Tilanne eroaa merkittävästi uusien autojen markkinoista, joita vaivaavat monet haasteet. 

Viime vuosi oli pandemiarajoitusten vuoksi epävakainen, minkä vuoksi ei ole mielekästä verrata kulunutta vuotta siihen. Sen vuoksi tässä artikkelissa vertailukohteena on vuosi 2019, joka edustaa paremmin käytettyjen autojen markkinoiden toimintaa.

Ranska, Espanja ja Iso-Britannia

Euroopan viidestä suuresta markkina-alueesta kolmella käytettyjen autojen myynti ylitti −5 %, kun vertailtiin vuosien 2021 ja 2019 jaksoja tammikuusta syyskuuhun. Ranska suoriutui erityisen hyvin. AAA Data paljasti, että maassa tehtiin 4 575 036 kauppaa, mikä tarkoittaa 6,1 %:n kasvua. Tulos poikkeaa merkittävästi uusien autojen myynnistä, joka laski samalla aikavälillä 23,2 %.

Käytettyjen autojen kaupat ja uusien autojen ensirekisteröinnit, muutos prosentteina verrattuna vuoteen 2019, tammikuusta syyskuuhun 2021

Käytettyjen autojen myynti putosi Isossa-Britanniassa tämän vuoden ensimmäisen ja kolmannen vuosineljänneksen välillä vain 3,9 % verrattuna samaan ajanjaksoon vuonna 2019. Tämä on kohtalaisen hyvä tulos verrattuna maan uusien autojen markkinoihin, jotka laskivat samalla mittausjaksolla 29,3 %. “Siitä huolimatta, että käytettyjen autojen markkinat heikentyivät kolmannella neljänneksellä, aiemmat ennätysmyyntilukemat erityisesti toisella neljänneksellä tarkoittavat sitä, että vuoden alusta asti tarkasteltaessa markkinat ovat kasvussa”, selitti SMMT:n johtaja Mike Hawes.

“Maailmanlaajuinen pandemia aiheutti pulaa puolijohteista, joita tarvitaan uusien autojen tuotantoon, mikä haittasi uusien autojen myyntiä. Näissä olosuhteissa myös käytettyjen autojen myynnin lasku oli ennustettavissa. Se on erityisen huolestuttavaa, sillä niin uuden kuin käytetynkin autokannan uudistaminen on elintärkeää, jos haluamme vaikuttaa ilmanlaatu- ja hiilidioksidipäästöongelmiin”, hän jatkoi.

Espanjan käytettyjen autojen markkinat suoriutuivat myös hyvin, sillä laskua oli 4,3 % vuoden ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana verrattuna samaan ajanjaksoon vuonna 2019. Sen sijaan ensirekisteröinnit putosivat maassa 32,9 % kyseisellä ajanjaksolla, kertoo GANVAM:in data.

Saksa ja Italia

Tulokset eivät olleet yhtä positiivisia muualla Euroopassa. Italian käytettyjen autojen markkinat putosivat 17,3 % vuoden 2021 tammikuun ja syyskuun välillä verrattuna kahden vuoden takaiseen tilanteeseen. Luku on melkein yhtä paljon kuin uusien autojen myynnin lasku samalla ajanjaksolla, joka ANFIA:n mukaan oli 20,6 %.

Saksassa puolestaan Kraftfahrt-Bundesamtin (KBA) viimeisimmät luvut paljastivat ainoastaan 6,7 %:n laskun käytettyjen autojen myynneissä raportointikaudella verrattuna vuoteen 2019. Kuten Ranskassa, Espanjassa ja Isossa-Britanniassakin, myös Saksassa ero uusien autojen markkinoihin oli suuri. Ne laskivat 27,4 % tammikuun ja syyskuun välillä.

Jäännösarvoihin kohdistuu heikkoa painetta

Suurin osa Euroopan viidestä suuresta käytettyjen autojen markkina-alueesta menestyi positiivisesti, mikä noudattelee Autovista Groupin vuoden alussa antamaa ennustusta siitä, että jäännösarvoihin kohdistuu heikkoa painetta vuonna 2021. Tilanteen voidaan odottaa jatkuvan, sillä tautitapausten määrä on yhä vaikeasti ennustettavissa ja talousnäkymät ovat kehnoja. Kuluttajat etsivät kustannustehokkaita keinoja liikkumiseen, jolla voidaan välttää joukkoliikenteen käyttöä.

Autovista24:n tuorein kuukausittainen markkinakatsaus paljastaa, että kuluttajat ovat joukolla vaihtamassa käytettyihin autoihin, sillä uudet autot ovat kalliimpia ja niillä on pitkät toimitusajat. Vähän käytettyjen mallien kasvava kysyntä laajenee jopa vanhempiin malleihin, mistä kertoo kolme vuotta vanhojen mallien jäännösarvojen kasvu jälleen lokakuussa. 

Sisällön tarjoaa sinulle Autovista24.

Huomioi, että tämä artikkeli on käännös alkuperäisestä englanninkielisestä artikkelista, joka on julkaistu Autovista24 sivulla ja teksti voi sisältää pieniä kieliopillisia virheitä. Jos tekstissä ilmenee ristiriitaisuuksia tai epäjohdonmukaisuuksia käännetyn tekstin ja englanninkielisen tekstin välillä, englanninkielinen versio on aina etusijalla.

Saatat olla myös kiinnostunut

Bosch luo eurooppalaisen toimitusketjun puolijohteille

04 helmi 2022

Saksalainen teknologiayritys Bosch, yksi maailman suurimmista autoalan tavarantoimittajista, yrittää ratkaista autoteollisuutta lamauttavaa puolijohdepulaa, joka on entisestään lisännyt autonvalmistajien huolia. Yritys haluaa luoda eurooppalaisen toimitusketjun piikarbidipuolijohteille...

Vetytankkaus mahdollista nyt 33 maassa

25 helmi 2022

Maailmassa otettiin vuonna 2021 käyttöön ennätysmäärä vetytankkausasemia. Nyt vetytankkaus on mahdollista 33 maassa. Toimintansa aloitti yhteensä 142 asemaa ympäri maailman. Niistä 37 on Euroopassa, 89...

Kyllä, haluan rekisteröityä vastaanottamaan uutisia.

* Pakollinen kenttä


Kyllä, haluan vastaanottaa seuraavan sähköpostin:
Autovista24: autoilualan uutisia, näkemyksiä, tutkimuksia ja tietoa tapahtumista – Lähettäjä: Autovista24, lähetetään silloin tällöin.

Käytämme sähköposteissamme pikseleitä seurataksemme sähköpostien avauksia, edelleenlähetyksiä ja linkkien klikkauksia. Tämä auttaa meitä seuraamaan ja mittaamaan sähköpostilähetystemme tehokkuutta. Yhdistämme tämän antamiisi tietoihin verkkoselailuinformaatiosi kanssa, voidaksemme räätälöidä ja parantaa markkinointiamme, sekä yksilöidä käyttökokemustasi verkkosivuillamme. Kun tilasit sähköpostilähetyksemme, annoit meille luvan lähettää sinulle valitsemiasi sähköpostilähetyksiä käyttämällä antamiasi tietoja ja luvan käyttää seurantapixeleitä. Voit perua suostumuksesi päivittämällä valintasi seuraamalla linkkiä “Email Preference Centre”, joka löytyy kaikista vastaanottamistasi sähköposteista. Lisätietoja miten käsittelemme yksilöityä dataa löydät Autovista Group Privacy Policy and the Autovista Privacy Policy.