Artikkelit Uutiset

JLR:lle 749 miljoonan euron rahoitus sähköautojen kehittämiseen

Autovista24 | 11 helmi 2022

Kirjoittajasta

Autovista24

Autovista24 provides specialist information for Europe’s automotive decision makers. The platform hosts news analysis, original research, interviews, webinars, videos and podcasts. Autovista24 journalists combine proprietary data with timely research and analysis – all while tapping into Autovista Group’s pan-European team of automotive experts to ensure that users benefit from highly-relevant content.

Jaguar Land Roverille (JLR) on myönnetty 625 miljoonan punnan (749 miljoonan euron) laina sähköautojen tutkimus- ja kehitystyötä varten. Varat on jaettu viidelle vuodelle ja ne lainaa 12 liikepankkia.

Rahoituksesta 500 miljoonaa puntaa tulee Ison-Britannian valtiolta. Tarkemmin ottaen 80 prosenttia takauksesta tulee UK Export Finance -vientitakuulaitokselta, jonka vientitakuuohjelma on tarkoitettu tukemaan suurten vientiyritysten investointeja.

“Haluamme autonvalmistajiemme kiihdyttävän sähköautojen tuotantoa Isossa-Britanniassa”, sanoi ulkomaankauppaministeri Anne-Marie Trevelyan. ”Tämä järjestely UK Export Financen kanssa auttaa Jaguar Land Roveria myymään jatkossakin Britannian parhaita tuotteita maailmalle, luomaan työpaikkoja, tehostamaan tuotantoa ja nousemaan seuraavalle tasolle koko maassa.

Tukea ja kestävyyttä

Kyseinen 625 miljoonan punnan laina vahvistaa JLR:n sähköautontuotantoa, johon se aikoo sijoittaa noin 2,5 miljardia puntaa vuodessa. Summan odotetaan nousevan kolmeen miljardiin vuoden 2026 maaliskuuhun mennessä, sillä autonvalmistaja keskittyy entistä intensiivisemmin Reimagine-strategiaansa. Helmikuussa 2021 julkaistun sähköistämisstrategian mukaan kaikki valmistajan automallit ovat saatavilla sähköversioina vuosikymmenen loppuun mennessä. Siihen kuuluvat myös täyssähköiset Jaguarit vuodesta 2025 lähtien ja kuusi sähköistä Land Rover -varianttia seuraavan viiden vuoden sisällä.

“Jaguar Land Rover on tyytyväinen siitä, että olemme voineet jälleen tehdä yhteistyötä UK Export Financen kanssa tämän vientitakuuohjelman puitteissa”, sanoi JLR:n talousjohtaja Adrian Mardell. ”Laina tukee meitä merkittävästi, kun investoimme huomattavia summia täyssähköiseen tuotekatalogiin siirtymiseen ja nollapäästöjen saavuttamiseen vuoteen 2039 mennessä.

JLR on yksi Ison-Britannian suurimmista vientiyrityksistä. Välillä 2020–2021 yli 80 prosenttia sen autoista myytiin ulkomaisilla markkinoilla. JLR oli maan ensimmäinen yritys, joka otti osaa vientitakuuohjelmaan vuonna 2019, ja se on nyt saanut lainoja yli miljardin punnan edestä.

Puolijohteet rajoittavat

Vahvistus lainan myöntämisestä tuli juuri sen jälkeen, kun JLR oli ilmoittanut kolmannen neljänneksen tuloksensa. Autonvalmistaja kertoi, että sen tuotantoa ja myyntiä ”rajoitti huomattavasti pula puolijohteista”. Lokakuusta joulukuuhun kestäneellä mittausvälillä valmistaja myi 80 126 autoa, mikä on 13,6 prosentin pudotus edeltäneeseen heinäkuusta syyskuuhun 2021 kestäneeseen neljännekseen verrattuna. Luku on 37,6 prosentin pudotus samaan mittausjaksoon vuonna 2020.

“Puolijohteiden saanti on edelleen rajoittanut myyntiä tällä neljänneksellä. Havaitsemme silti, että autoillamme on kova kysyntä, mikä kertoo tuotteidemme vetovoimasta. Maailmanlaajuiset tilausmäärät ovat huippulukemissaan, ja uusi Range Rover on kasvattanut niitä 30 000 yksiköllä ennen kuin tilausten toimitukset ovat edes alkaneet tällä neljänneksellä, sanoi Thierry Bolloré, JLR:n toimitusjohtaja. ”Jatkamme Reimagine-strategian toteuttamista, jotta liiketoimintamme voisi saavuttaa täyden potentiaalinsa ja jotta voisimme luoda uuden sukupolven vetovoimaisia luksusautoja kaikkein valikoivimmille asiakkaillemme.

“Jaguar Land Rover on yksi Ison-Britannian suurimmista autonvalmistajista. Se antaa toimeentulon tuhansille ihmisille ympäri maan, ja sen menestys tukeutuu vientiin”, sanoi vientiministeri Mike Freer. ”UK Export Finance on jälleen taannut merkittävän investoinnin Ison-Britannian autoteollisuudelle, joka turvaa työpaikkoja ja asettaa kestävyyden etusijalle.”

Sähköä kohti

Ison-Britannia pitää lainantakausta esimerkkinä sitoutumisestaan ”teollisuuden vihreään vallankumoukseen”. Valtio sijoittaa myös yli 850 miljoonaa puntaa puhtaampien ajoneuvojen tuotantoketjuihin. Se kertoo jo tukeneensa autoteollisuuden vientikapasiteettia kahden miljardin punnan investoinneilla.

Vaikuttaa siltä, että sähköistä liikkumista edistetään maassa yhteisenä rintamana. Yhä useampi kuluttaja kannattaa sähköajoneuvoja ja vuosi 2021 oli historian paras vuosi sähköautojen käyttöönotossa. Pilottituotantolaitos tuotti hiljattain litiumkarbonaattia graniitista, ja akkujen kierrätysjärjestelmää perustetaan parhaillaan. Valtio kuitenkin leikkasi sähköautotukeaan viime vuoden joulukuussa, mikä turhauttaa autoalaa.

Sisällön tarjoaa sinulle Autovista24.

Huomioi, että tämä artikkeli on käännös alkuperäisestä englanninkielisestä artikkelista, joka on julkaistu Autovista24 sivulla ja teksti voi sisältää pieniä kieliopillisia virheitä. Jos tekstissä ilmenee ristiriitaisuuksia tai epäjohdonmukaisuuksia käännetyn tekstin ja englanninkielisen tekstin välillä, englanninkielinen versio on aina etusijalla.

Saatat olla myös kiinnostunut

Bosch luo eurooppalaisen toimitusketjun puolijohteille

04 helmi 2022

Saksalainen teknologiayritys Bosch, yksi maailman suurimmista autoalan tavarantoimittajista, yrittää ratkaista autoteollisuutta lamauttavaa puolijohdepulaa, joka on entisestään lisännyt autonvalmistajien huolia. Yritys haluaa luoda eurooppalaisen toimitusketjun piikarbidipuolijohteille...

Kyllä, haluan rekisteröityä vastaanottamaan uutisia.

* Pakollinen kenttä


Kyllä, haluan vastaanottaa seuraavan sähköpostin:
Autovista24: autoilualan uutisia, näkemyksiä, tutkimuksia ja tietoa tapahtumista – Lähettäjä: Autovista24, lähetetään silloin tällöin.

Käytämme sähköposteissamme pikseleitä seurataksemme sähköpostien avauksia, edelleenlähetyksiä ja linkkien klikkauksia. Tämä auttaa meitä seuraamaan ja mittaamaan sähköpostilähetystemme tehokkuutta. Yhdistämme tämän antamiisi tietoihin verkkoselailuinformaatiosi kanssa, voidaksemme räätälöidä ja parantaa markkinointiamme, sekä yksilöidä käyttökokemustasi verkkosivuillamme. Kun tilasit sähköpostilähetyksemme, annoit meille luvan lähettää sinulle valitsemiasi sähköpostilähetyksiä käyttämällä antamiasi tietoja ja luvan käyttää seurantapixeleitä. Voit perua suostumuksesi päivittämällä valintasi seuraamalla linkkiä “Email Preference Centre”, joka löytyy kaikista vastaanottamistasi sähköposteista. Lisätietoja miten käsittelemme yksilöityä dataa löydät Autovista Group Privacy Policy and the Autovista Privacy Policy.