Artikkelit Toimittajan valinta

Kian uusi Niro Plus “purpose-built” sähköauto

Autovista24 | 13 touko 2022

Kirjoittajasta

Autovista24

Autovista24 provides specialist information for Europe’s automotive decision makers. The platform hosts news analysis, original research, interviews, webinars, videos and podcasts. Autovista24 journalists combine proprietary data with timely research and analysis – all while tapping into Autovista Group’s pan-European team of automotive experts to ensure that users benefit from highly-relevant content.

Kia vahvisti asemaansa kestävien liikkuvuusratkaisujen tarjoajana lanseeraamalla hiljattain Niro Plussan, joka on yrityksen ensimmäinen tarkoitukseen suunniteltu ajoneuvo (PBV, purpose-built vehicle). Uutta sähköautoa (EV) käytetään Etelä-Koreassa nollapäästöisenä taksina, ja valmistaja uskoo, että mallista tulee tärkeä osa tulevaisuuden liikennettä.

Yrityksen tavoitteena on tuoda markkinoille oma PBV-mallisto vuoteen 2025 mennessä ja pyrkiä PBV-markkinoiden johtajaksi vuosikymmenen loppuun mennessä. Siihen asti yritys keskittyy muokkaamaan olemassa olevia mallejaan erityistarkoituksiin.

Niro Plus on räätälöity erityisesti taksi- ja kuljetusalan yrityksille, mutta se sopii myös yksityisasiakkaille vapaa-ajan tarkoituksiin, kuten retkeilyyn. Kia esitteli täysin uuden Niro-mallin ensimmäisen kerran marraskuussa 2021 Soul Mobility Show -tapahtumassa.

Niro Plus -mallin ei-taksiversio tulee saataville tietyillä ulkomaisilla markkinoilla vuoden 2022 lopussa. Autoa myydään akkusähköautona (BEV), pistokehybridinä (PHEV) ja hybridinä (HEV).

Kia haluaa osoittaa sitoutuneensa ympäristöystävällisempään tuotantoon. Niro Plus -auton valmistukseen käytetään kestäviä materiaaleja, jotka on valmistettu kierrätetystä tapetista, eukalyptuksen lehdistä ja vesipohjaisesta maalista. Kia aikoo laajentaa ympäristöystävällisten materiaalien valikoimaa, ja se aikoo myös luopua eläinten nahan käytöstä.

Uudenlaista liikkuvuutta

”Kia muuttaa liiketoimintastrategiaansa ja keskittyy tästä lähin sähköautojen suosimiseen ja uusien, käyttäjien tarpeisiin räätälöityjen tuotteiden käyttöönottoon eri puolilla maailmaa,” sanoo Sangdae Kim, Kia eLCV-liiketoimintayksikön johtaja. ”Niro Plus on ensimmäinen askeleemme PBV-maailmaan, josta löytyy paljon potentiaalia tulevalle kehitykselle.”

Kia lanseerasi helmikuussa Ray Van -mallin, jota kuvailtiin Etelä-Korean ensimmäiseksi yksipaikkaiseksi pakettiautoksi. Ray Van on suunniteltu vastaamaan pienten rahtikuljetusten kasvavaan kysyntään.

Vuonna 2025 Kian ensimmäinen PB-ajoneuvo on todennäköisesti keskikokoinen ajoneuvo. Niro Plus on askel lähemmäs ympäristöystävällisempää Kiaa. Pandemian aikana jakelu- ja logistiikkapalvelujen kysyntä on kasvanut, ja Kia pyrkii lisäämään PBV-valikoimaansa, jotta sähköautot voisivat tarjota vaihtoehdon julkiselle liikenteelle. Kian mukaan tulevia sähköautomalleja voisi kuvailla jopa liikkuviksi toimistoiksi.

Ensimmäisen sukupolven Niro crossover EV -malliin perustuva Niro Plus -taksimalli sisältää lisäparannuksia. Niro Plus -taksimalli on 10 mm pidempi ja 80 mm korkeampi. Matkustamon tilat ovat suuremmat rungon ohuempien rakenteiden ja ohuempien istuinten ansiosta. Myös monitoiminäyttöä on parannettu, ja Kia aikoo tarjota OTA-päivityksiä ja -palveluita..

Meret puhtaaksi

Osana Kian tavoitetta kehittyä kestävän liikkuvuuden tarjoajaksi yritys on myös solminut seitsenvuotisen yhteistyösopimuksen kansalaisjärjestö The Ocean Cleanupin kanssa, joka kehittää teknologioita muovin poistamiseksi maailman meristä.

Kumppanuus on osa Kian strategiaa kestävän kehityksen edistämiseksi, ja yritys pyrkii nostamaan tuotannossa käytettävän kierrätysmuovin osuuden 20 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Lisäksi Kia tukee taloudellisesti kansalaisjärjestöjä sekä merten ja jokien puhdistushankkeita. Kierrätetty muovi päätyy sitten Kian tuotteisiin.

”Muovi ei itsessään ole huono materiaali, mutta sitä on käytettävä vastuullisesti”, sanoo The Ocean Cleanup -järjestön perustaja ja toimitusjohtaja Boyan Slat. ”Haluamme todistaa, että kierrätysmuovia voidaan käyttää kestävästi.”

Kian emoyhtiö Hyundai tukee samankaltaisia hankkeita. Yritys onkin tehnyt yhteistyötä Healthy Seas -järjestön kanssa merten saastumisen torjumiseksi ja aikoo käyttää kierrätetyistä kalastusverkoista löytyvää nailonia ajoneuvojen varustamiseen kestävämmillä tuotteilla.

Sisällön tarjoaa sinulle Autovista24.

Huomioi, että tämä artikkeli on käännös alkuperäisestä englanninkielisestä artikkelista, joka on julkaistu Autovista24 sivulla ja teksti voi sisältää pieniä kieliopillisia virheitä. Jos tekstissä ilmenee ristiriitaisuuksia tai epäjohdonmukaisuuksia käännetyn tekstin ja englanninkielisen tekstin välillä, englanninkielinen versio on aina etusijalla.

Siirry Autovista24-verkkosivulle

BMW Groupilta on tulossa lisää sähköautoja ja vetyautoja

01 huhti 2022

BMW keskittyy nyt edistämään sähköistämis- ja kestävyyshankkeita pyrkiessään takaisin johtoasemaan sähköajoneuvoteknologian alalla. Yritys on tiedottanut Neue Klasse (Uusi luokka) -ajoneuvosarjaansa koskevista päivitetyistä suunnitelmista ja jatkaa...

Miksi ladata sähköauton akun, kun sen voi vaihtaa täyteen?

25 maalis 2022

Sähköajoneuvot ja niiden tehokkuus ja kantaman laajuus kehittyvät huimaa vauhtia. Riippumatta kantamasta kaikki sähköautojen akut on kuitenkin ladattava uudelleen. Ellei sitten käytettyä akkua voisi yksinkertaisesti...

Volkswagenin ohjelmistopäivitys verkottuneille sähköautoille kasvattaa ajosädettä ja lisää uusia ominaisuuksia

08 huhti 2022

Volkswagen (VW) toteuttaa ID.-sarjan verkottuneissa sähköautoissaan merkittävän ohjelmistopäivityksen. Päivityksessä latauskapasiteettia on kasvatettu, mikä voi lisätä sähköauton ajosädettä. Myös ääniohjausta on parannettu, ja uutena ominaisuutena päivityksessä...

Kyllä, haluan rekisteröityä vastaanottamaan uutisia.

* Pakollinen kenttä


Kyllä, haluan vastaanottaa seuraavan sähköpostin:
Autovista24: autoilualan uutisia, näkemyksiä, tutkimuksia ja tietoa tapahtumista – Lähettäjä: Autovista24, lähetetään silloin tällöin.

Käytämme sähköposteissamme pikseleitä seurataksemme sähköpostien avauksia, edelleenlähetyksiä ja linkkien klikkauksia. Tämä auttaa meitä seuraamaan ja mittaamaan sähköpostilähetystemme tehokkuutta. Yhdistämme tämän antamiisi tietoihin verkkoselailuinformaatiosi kanssa, voidaksemme räätälöidä ja parantaa markkinointiamme, sekä yksilöidä käyttökokemustasi verkkosivuillamme. Kun tilasit sähköpostilähetyksemme, annoit meille luvan lähettää sinulle valitsemiasi sähköpostilähetyksiä käyttämällä antamiasi tietoja ja luvan käyttää seurantapixeleitä. Voit perua suostumuksesi päivittämällä valintasi seuraamalla linkkiä “Email Preference Centre”, joka löytyy kaikista vastaanottamistasi sähköposteista. Lisätietoja miten käsittelemme yksilöityä dataa löydät Autovista Group Privacy Policy and the Autovista Privacy Policy.