Article Type: Uutiset

Volvo investoi viidessä minuutissa latautuviin sähköautoakkuihin

Volvo Cars on sijoittanut StoreDot-yritykseen, joka kehittää pikalatausteknologiaa sähköautojen akkuja varten.

Israelilainen StoreDot liittyy Volvo Cars Tech Fund -rahaston avulla mukaan Volvo Carsin ja Northvoltin akkuteknologian kehittämisprojektiin, joka alkoi viime vuonna. Sijoituksellaan Volvo on varmistanut saavansa käyttöön kaiken yhteistyössä kehitetyn teknologian.

Yhteistyöllä Volvo Carsin kanssa StoreDot pyrkii nopeuttamaan teknologiansa markkinoille saattamista, sillä sen tavoitteena on yltää massatuotantoon vuoteen 2024 mennessä. Volvo Cars on ensimmäinen premium-luokan autonvalmistaja, joka on investoinut StoreDotiin.

Vallankumouksellista latausta

StoreDot kehittelee teknologiaa, jonka pitäisi yrityksen mukaan johtaa akkuihin, jotka voivat viiden minuutin latausajan jälkeen tarjota 160 kilometrin sähköisen toimintamatkan. Tämä uusi teknologia olisi autoteollisuudelle mullistavaa. Sähköautoihin siirtymisen esteenä monille kuljettajille on ollut auton lataamiseen kuluva aika. Toisin kuin bensiini- ja dieselautot, jotka voidaan tankata muutamassa minuutissa, monet sähköautot vaativat vähintään 30 minuuttia latausta, jotta niiden toimintamatka olisi riittävä.

Siksi autonvalmistajat etsivät tekniikkaa, jolla latausaikaa voitaisiin lyhentää huomattavasti. StoreDot ilmoitti viime vuonna kehittelevänsä pikalatausjärjestelmiä. Yrityksen uusi akkuteknologia pohjautuu piipohjaiseen anoditekniikkaan ja siihen liittyvään ohjelmistojen integrointiin.

Volvo suunnittelee ryhtyvänsä vuoteen 2030 mennessä yksinomaan sähköautomerkiksi, ja sen sijoitus StoreDotiin auttaa markkinoille pääsyä huomattavasti. Teknologiayhtiön ja Volvon tavoitteet sopivat yhteen, mikä auttaa yritystä kehittämään ajoneuvoja, joilla on pidempi toimintamatka, nopeammat latausajat ja alhaisemmat kustannukset.

”Tavoitteenamme on toteuttaa alamme nopein muutos, ja Tech Fundilla on ratkaiseva rooli suhteiden luomisessa tulevaisuuden teknologiajohtajien kanssa,” sanoo Volvo Cars Tech Fundin johtaja Alexander Petrofski. ”Sijoituksemme StoreDotiin sopii täydellisesti tähän ajattelutapaan, ja heidän sitoutumisensa sähköistämiseen ja hiilettömään liikkuvuuteen vastaa omaamme.”

Sähköiset tavoitteet

Volvon sähköistämissuunnitelmiin kuuluu yhteisyritys akkuvalmistaja Northvoltin kanssa, joka keskittyy akkukennojen kehittämiseen ja tuotantoon. Kennot räätälöidään tulevia Volvon ja Polestarin sähköautoja varten.

Yhteisyritykseen on investoitu noin 30 miljardia kruunua (2,9 miljardia euroa), ja osana tätä sijoitusta yritykset perustavat yhteisen tutkimus- ja kehityskeskuksen (T&K-keskus) sekä akkuja valmistavan tehtaan Göteborgin alueelle Ruotsiin. Yhdessä nämä laitokset luovat yli 3 000 uutta työpaikkaa.

Tulevina vuosina Volvo aikoo tuoda markkinoille kokonaan uuden puhtaasti sähkökäyttöisten autojen tuoteperheen. Uusi tuoteperhe on osa Volvon tavoitetta muuttua hiilineutraaliksi yritykseksi vuoteen 2040 mennessä.

Myös StoreDotin omat tavoitteet herättävät kiinnostusta autoteollisuudessa. Maaliskuussa yhtiö ilmoitti saaneensa intialaiselta Ola Electriciltä usean miljoonan dollarin sijoituksen. Rahoitus käytetään tutkimukseen, kehitykseen sekä sen nopeasti ladattavien sähköautojen akkujen tuotannon kasvattamiseen. Yritys käytti ensimmäisen näytekennoeränsä tuodakseen esiin teknologiansa potentiaalia viime vuoden tammikuussa. Se esitteli pikalatausteknologiaansa ensimmäisen kerran lataamalla kaksipyöräisen EV:n vain viidessä minuutissa vuonna 2019.

”Sähköautojen tulevaisuus piilee paremmissa, nopeammissa ja suuren energiatiheyden omaavissa akuissa, jotka pystyy lataamaan nopeasti ja mahdollistavat pidemmän toimintamatkan,” sanoo Bhavish Aggarwal, Ola Electricin perustaja ja toimitusjohtaja. ”Kumppanuutemme StoreDotin kanssa on strategisesti tärkeää, koska he ovat pikalatauksen akkuteknologian edelläkävijöitä.”

Sisällön tarjoaa sinulle Autovista24.

Huomioi, että tämä artikkeli on käännös alkuperäisestä englanninkielisestä artikkelista, joka on julkaistu Autovista24 sivulla ja teksti voi sisältää pieniä kieliopillisia virheitä. Jos tekstissä ilmenee ristiriitaisuuksia tai epäjohdonmukaisuuksia käännetyn tekstin ja englanninkielisen tekstin välillä, englanninkielinen versio on aina etusijalla.

Siirry Autovista24-verkkosivulle

Ruotsalainen sähköautostartup Uniti menee konkurssiin

Ruotsalainen sähköautostartup Uniti ilmoittaa Linkedin-päivityksessään jättäneensä konkurssihakemuksen sen jälkeen, kun se ei onnistunut hankkimaan tarvittavaa pääomaa. Yritys kertoo ryhtyvänsä maksukyvyttömyysjärjestelyihin pakon edessä.

Yrityksen tavoittelemat vaihtoehtoiset tulovirrat ja kumppanuudet eivät riittäneet pitämään liiketoimintaa käynnissä. Startup sanoi ”olevansa avoin tarjouksille”, mutta vain huhtikuun 11. päivään asti.

“Kiitos upeiden sijoittajien ja tukijoiden pystyimme hankkimaan tarpeeksi pääomaa selvitäksemme, mutta vain vähentämällä kulujamme ja pienentämälle tiimiämme. Jos jatkaisimme kyseisen pääoman vastaanottamista – jolla hädin tuskin selviäisimme – tulisimme liian riippuvaisiksi yrityksen ulkoisista tekijöistä ja siten meistä tulisi liian suuri riski yksilöille, jotka rahoittavat meitä”, Uniti sanoi.

Yritys ei kerro vaikeuksistaan ensimmäistä kertaa. Joulukuussa 2021 sähköautostartup sanoi, että sillä on alle viikko aikaa kerätä 500 000 euroa tai muuten sitä uhkaisi konkurssi. Yrityksellä oli rohkea visio, kun se aloitti toimintansa vuonna 2015, mutta se on kohdannut monia takaiskuja, kuten pandemian tuomia haasteita.

Muuttuvat sähköautomarkkinat

Sähköautomarkkinat ovat muuttuneet radikaalisti viime vuosien aikana, kun perinteiset autonvalmistajat, aasialaiset tulokkaat sekä asemansa jo vakiinnuttanut Tesla ovat sekoittaneet alaa. Kun uusia sähköautoja julkistetaan jatkuvasti, jotkin startupit menestyvät, kuten esimerkiksi Sono Motors, joka tuo markkinoille aurinkokäyttöisen sähköauton. Toisilla puolestaan on ollut haasteita pärjätä.

Uniti kuuluu jälkimmäiseen joukkoon. Aluksi se onnistui herättämään innostusta, joka mahdollisti yhteistyön Siemensin ja E.onin kaltaisten yritysten kanssa. Crunchbasen analyysi osoittaa, että yritys on aloittamisestaan lähtien kerännyt yhteensä 3,9 miljoonaa euroa. Vaikka yrityksellä vaikuttaa yhä olevan sijoittajia, sen on ollut vaikea lunastaa lupauksensa.

Aikoinaan “Liikkumisen ruotsalaiseksi uranuurtajaksi” julistautunut yritys kertoi asettavansa ”uudet kestävyyden standardit ja tarjoavansa tuoreen näkökulman urbaaniin liikkumiseen”. Se keskittyi tuotesuunnitteluun, eikä kyennyt toteuttamaan suunnitelmiaan tehtaan perustamisesta Ruotsiin. Yhdessä vaiheessa sähköautonvalmistaja harkitsi tuotantolaitoksen perustamista Iso-Britanniaan, mutta suunnitelmasta ei koskaan tullut totta.

Kuoppainen tie

Vuonna 2018 startup ilmoitti sen sähköauton Uniti Onen ennakkotilausarvon olevan yli 50 miljoonaa euroa. Tavoitteena oli tuottaa ”yli miljoona ajoneuvoa viidessä vuodessa”, mutta se tavoite osoittautui epärealistiseksi.

Eräät vanhat työntekijät syyttivät ruotsalaisessa Filter-lehdessä aiemmin tänä vuonna Unitia kyseenalaisista käytännöistä liiketoiminnassa. Julkaisussa kerrottiin, että startup olisi esitellyt omana malli ”Zeronaan” kiinalaista sähköautoa, jonka merkit oli vaihdettu. Ennakkotilauksen tehneet kuluttajat eivät kuitenkaan koskaan saaneet käsiinsä toimivaa autoa.

Toimitusjohtaja Lewis Horne puhui avoimesti ongelmista, joita yritys kohtasi yrittäessään selviytyä pandemian vaikutuksista. Viivästyksiä oli myös neuvotteluissa siltarahoituksesta, jota yritys toivoi kiinalaiselta strategiselta sijoittajalta.

Sisällön tarjoaa sinulle Autovista24.

Huomioi, että tämä artikkeli on käännös alkuperäisestä englanninkielisestä artikkelista, joka on julkaistu Autovista24 sivulla ja teksti voi sisältää pieniä kieliopillisia virheitä. Jos tekstissä ilmenee ristiriitaisuuksia tai epäjohdonmukaisuuksia käännetyn tekstin ja englanninkielisen tekstin välillä, englanninkielinen versio on aina etusijalla.

Siirry Autovista24-verkkosivulle

Volkswagenin ohjelmistopäivitys verkottuneille sähköautoille kasvattaa ajosädettä ja lisää uusia ominaisuuksia

Volkswagen (VW) toteuttaa ID.-sarjan verkottuneissa sähköautoissaan merkittävän ohjelmistopäivityksen. Päivityksessä latauskapasiteettia on kasvatettu, mikä voi lisätä sähköauton ajosädettä. Myös ääniohjausta on parannettu, ja uutena ominaisuutena päivityksessä tulee pysäköintiavustaja, joka oppii kuljettajan pysäköintiliikkeet.

Verkottuneiden autojen 3.0-ohjelmistopäivitystä on odotettu jo pitkään, ja se tarjoaa sekä uusia että vapaavalintaisia parannuksia muun muassa automaattiajoon, latauksen suorituskykyyn ja laajennetun todellisuuden heijastusnäyttöön. VW on ollut sähköautojen älyohjelmistoissa jäljessä tärkeimpiä kilpailijoitaan kuten Teslaa, mutta uuden päivityksen on tarkoitus kiriä eroa umpeen.

“Uusi ID.-ohjelmisto 3.0 on päivitys koko ID.-perheellemme”, sanoi Thomas Ulbrich, VW-brändin hallituksen teknologian kehityksestä vastaava jäsen. ”Viemme toiminnoissa tuotteemme uudelle tasolle, koska työskentelemme nopeammin, olemme verkottuneempia ja entistäkin asiakaskeskeisempiä.”

Kuvalähde: VW

Sähköautojen älyohjelmistot

Verkottuneiden autojen ohjelmistopäivitys lupaa joukon etuja, kuten sen, että malleja, joissa on 77 kWh:n akku, voidaan nyt ladata jopa 135 kW:n teholla entisen 125 kW:n sijaan. VW kertoi, että parannukset akun jäähdytyksessä tekevät ajosta tehokkaampaa ja saattaa kasvattaa ajosädettä. Kuluttajille, jotka haluavat säästää akkuaan mahdollisimman paljon, tarjotaan nyt ”akunsäästötilaa”, jolloin varaustila rajoitetaan 80 prosenttiin.

Uudet ominaisuudet keskittyvät älykkäisiin kuljettajaa avustaviin järjestelmiin, joihin kuuluu vapaavalintainen ”Travel Assist with Swarm Data” -ajoavustaja, joka pitää ajoneuvon automaattisesti kaistan keskellä ja mukautuu ajotyyliin. Kuljettaja voi sen avulla pitää tasaisen etäisyyden edessä oleviin autoihin. Avustajassa on myös ennakoiva vakionopeuden säädin ja kääntymisavustin. Takaosasan kaksi tutkaa ja ultraääni pitävät silmällä liikennettä ja voivat avustaa kaistan vaihtamisessa. Jos sensorit eivät havaitse kohteita, auto ohjaa itsensä viereiselle kaistalle, ellei kuljettaja puutu ohjaukseen.

Muita automaattisia ominaisuuksia ovat “Park Assist Plus” -pysäköintiavustaja, joka etsii parkkipaikan ja suorittaa pysäköinnin sensorien avulla. Sitä voidaan käyttää myös, kun ollaan poistumassa taskuparkista. Uuden toiminnon avulla auto oppii kuljettajan pysäköintitavoista ja toistaa ne itsenäisesti.

Ohjelmistot liikkumisen keskiössä

VW vauhdittaa parhaillaan muodonmuutostaan ohjelmistokeskeisten liikkumismuotojen tuottajaksi. Tuoreimmassa päivityksessä pyrkimys korostuu – uusien ominaisuuksien lista on pitkä, varsinkin laajennetun todellisuuden näytön osalta. Päivityksessä lisätään uusia näyttöjä pitkän matkan tilaan, uusia symboleja, kuten liikenneympyröitä ja sekä tietoa etäisyydestä määränpäähän. Näyttö kertoo myös, kuinka paljon akkua on jäljellä, sekä jäljellä olevan etäisyyden määränpäähän.

Kuvalähde: VW

Autonvalmistaja on optimoinut navigointia ja lisännyt smart route planner -reitinsuunnitteluominaisuuden. Kuljettajat näkevät myös paikallisia vaaratiedotteita. Ääniohjaustakin on parannettu, ja se tunnistaa nyt komennot nopeammin, jolloin VW:n mukaan autosta tulee ”älykäs keskustelukumppani”. Saksassa ääniohjaus on saatavilla kaikissa ID.-malleissa, ja kun järjestelmä on yhdistettynä verkkoon, vastaukset tulevat pilvestä, muutoin autoon tallennetuista tiedoista. VW lupaa ”korkealaatuista puheentunnistusta ja laadukkaita tuloksia.”

Kaiken kaikkiaan verkottuneiden autojen ohjelmistopäivitys edesauttaa VW:tä luomaan uudenlaisen digitaalisien asiakaskokemuksen, jossa uudet toiminnot lisäävät kuljettajien mukavuutta. ID.-sähköautosarja jatkaa laajenemistaan, mikä tekee älyohjelmistoista osan VW:n kivijalkaa. Yhtiö teki ensimmäiset langattomat päivitykset noin vuosi sitten, ja se on ensimmäinen autonvalmistaja, joka päivittää säännöllisesti autojen ohjelmistoja mobiilitiedonsiirron kautta.

Sisällön tarjoaa sinulle Autovista24.

Huomioi, että tämä artikkeli on käännös alkuperäisestä englanninkielisestä artikkelista, joka on julkaistu Autovista24 sivulla ja teksti voi sisältää pieniä kieliopillisia virheitä. Jos tekstissä ilmenee ristiriitaisuuksia tai epäjohdonmukaisuuksia käännetyn tekstin ja englanninkielisen tekstin välillä, englanninkielinen versio on aina etusijalla.

Siirry Autovista24-verkkosivulle

BMW Groupilta on tulossa lisää sähköautoja ja vetyautoja

BMW keskittyy nyt edistämään sähköistämis- ja kestävyyshankkeita pyrkiessään takaisin johtoasemaan sähköajoneuvoteknologian alalla. Yritys on tiedottanut Neue Klasse (Uusi luokka) -ajoneuvosarjaansa koskevista päivitetyistä suunnitelmista ja jatkaa samalla ponnistelujaan hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.

Nykyisten sähköautomallien menestyksen ansiosta BMW suunnittelee, että vuoden 2022 loppuun mennessä tuotannossa on 15 akkusähköautoa (battery-electric vehicle, BEV), jotka kattavat noin 90 prosenttia sen nykyisistä lohkoista. 3-sarjaan ja 5-sarjaan sekä X1- ja X3-malleihin on tulossa täyssähköisiä versioita, ja BMW tuo markkinoille myös BMW i7:n osana 7-sarjan mallistoa.

BMW Group odottaa myyvänsä noin kaksi miljoonaa akkusähköautoa vuoden 2025 loppuun mennessä, Mini- ja Rolls-Royce-merkit mukaan laskettuna. Neue Klasse -malli voi nopeuttaa sähköisen liikkuvuuden yleistymistä markkinoilla, ja BMW Group ennustaa, että BEV-mallien osuus yhtiön maailmanlaajuisesta myynnistä on 50 prosenttia jo ennen vuotta 2030.

Sähköautot eivät sovi kaikille markkinoille

Ennen vuosikymmenen loppua BMW Groupin akkusähköautojen vuotuinen myynti ylittää 1,5 miljoonaa kappaletta. Yritys kuitenkin toteaa, että tämä riippuu siitä, pysyykö maailmanlaajuinen latausinfrastruktuuri mallien lisääntymisen ja asiakkaiden kasvavan kysynnän tahdissa.

Tämä on haaste, jonka kaikki autonvalmistajat kohtaavat. Kaikissa maailman maissa ei ole tarvittavaa infrastruktuuria sähköautoilun tukemiseksi, vaikka tuotantoon oltaisiinkin valmiita. Sen vuoksi polttomoottoreita on kehitettävä edelleen, tai muuten autoyhtiöiden on harkittava vetäytymistä tietyiltä markkinoilta.

BMW edistää infrastruktuurin laajentamista Ionityn kanssa tekemänsä yhteistyön avulla. Yritys kuitenkin myöntää, että sähköautot eivät välttämättä sovi kaikille markkinoille. Näin ollen alkuperäinen laitevalmistaja jatkaa ”erittäin tehokkaan perinteisen teknologian” kehittämistä ja edesauttaa samalla CO2-päästöjen vähentämistä liikennealalla.

Nämä uuden sukupolven diesel- ja bensiinimoottorit tarjoavat BMW:n mukaan korkeamman hyötysuhteen, ja moottoriteknologia ottaa kehitystyön ansiosta uusia askeleita kohti päästöjen vähentämistä ja ilmanlaadun parantamista.

BMW:n tavoitteena on toimittaa asiakkaille yhteensä 10 miljoonaa akkusähköautoa vuoteen 2030 mennessä. Siihen mennessä Rolls-Roycen tuotevalikoima on pelkästään sähköinen. Myös Mini on matkalla kohti täyssähköistä tulevaisuutta 2030-luvun alusta alkaen. Myöhemmin tänä vuonna merkki esittelee täysin uuden Mini-tuoteperheen, jossa on yhtiön mukaan ”sähköistetyn go-kartin tuntu” ja jossa keskitytään selvästi kestävyyteen ja mahdollisimman pieneen ympäristöjalanjälkeen.

Vetyautoja ei ole poissuljettu

Jää nähtäväksi, tuleeko vetypolttokennoteknologia (FCEV) laajaan levitykseen henkilöautomarkkinoille, mutta BMW vahvisti vuotuisessa konferenssissaan sitoutumisensa voimansiirron kehittämiseen.

Yritys edistää järjestelmällisesti suunnitelmiaan tarjota FCEV-ajoneuvoja lisävaihtoehtona kestävään liikkuvuuteen, ja se on jo ilmoittanut, että vetypolttokennoon perustuva sähköinen voimansiirto on mahdollista toteuttaa myös Neue Klasse -mallissa.

“Meistä vedyllä toimiva sähköinen voimansiirto (hydrogen-electric drivetrains) täydentää akkusähköistä voimansiirtoa (battery-electric drivetrains)”, totesi BMW:n johtokunnan puheenjohtaja Oliver Zipse.
“Tämä on paras tapa, jolla autokantamme voi edistää ilmastonsuojelua. Siksi tuemme Euroopan komission suunnitelmia laajentaa lataus- ja vetytankkausasemainfrastruktuuria Euroopan valtateillä.”

Pieni määrä BMW iX5 Hydrogenia otetaan käyttöön esittely- ja testaustarkoituksiin ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Jos vety tuotetaan uusiutuvalla energialla ja tarvittava infrastruktuuri on saatavilla, teknologia voi vastata niiden kuljettajien tarpeisiin, joilla ei ole latausinfrastruktuuria ja jotka ajavat usein pitkiä matkoja.

Zipse ilmoitti myös, että saksalainen BMW valmistautuu kehittämään seuraavan sukupolven vetykäyttöistä voimansiirtoa. Hän lisäsi, että Euroopan yhteistä etua koskevien tärkeiden hankkeiden (IPCEI) rahoitus edistäisi nopeasti tämän uuden sukupolven voimansiirtoteknologian kehittämistä ja teollistamista Saksassa.

Sisällön tarjoaa sinulle Autovista24.

Huomioi, että tämä artikkeli on käännös alkuperäisestä englanninkielisestä artikkelista, joka on julkaistu Autovista24 sivulla ja teksti voi sisältää pieniä kieliopillisia virheitä. Jos tekstissä ilmenee ristiriitaisuuksia tai epäjohdonmukaisuuksia käännetyn tekstin ja englanninkielisen tekstin välillä, englanninkielinen versio on aina etusijalla.

Miksi ladata sähköauton akun, kun sen voi vaihtaa täyteen?

Autovista24

Sähköajoneuvot ja niiden tehokkuus ja kantaman laajuus kehittyvät huimaa vauhtia. Riippumatta kantamasta kaikki sähköautojen akut on kuitenkin ladattava uudelleen. Ellei sitten käytettyä akkua voisi yksinkertaisesti vaihtaa täyteen? Tämä ajatus saa jatkuvasti enemmän jalansijaa ajoneuvojen maailmassa.

Bosch, Mitsubishi ja Blue Park Smart Energy (BPSE) kehittävät yhteistyössä uutta kaupalliselle ajoneuvokannalle suunnattua liiketoimintamallia, jossa akkujen vaihto toimii palveluna. Siinä hyödynnetään saksalaisen Boschin battery-in-the-cloud -teknologiaa, japanilaisen Mitsubishin palveluiden kaupallistamisvalmiuksia ja kiinalaisen Blue Park Smartin akkujen vaihtoalustaa.

Gogoro on esitellyt ”maailman ensimmäisen vaihdettavan kiinteän akun prototyypin sähköautoihin”. ProLogium Technologyn kanssa yhteistyönä kehitetty järjestelmä on tarkoitettu kaksipyöräisiin ajoneuvoihin, ja se integroituu Gogoron nykyiseen vaihtoverkkoon.

Akkujen vaihto

Mitsubishi, Bosch ja BPSE ottavat nyt huomioon, että sähköistämisen kysyntä kasvaa päivä päivältä. Sähköautokannan käyttöönoton alkukustannukset häiriöt latauksessa ja akkujen epävarmuus hidastavat kuitenkin kaupallisten ajoneuvokantojen sähköistämistä. Vaihtotekniikka voisi olla mahdollinen ratkaisu, jonka avulla toimijat voisivat maksimoida sähköautojensa käytön.

Kolmikon yhteistyön puitteissa Boschin battery-in-the-cloud -järjestelmä valvoo ja analysoi jatkuvasti energiavarastoja tekoälyn avulla. Tämä mahdollistaa akun hallinnan, mikä tarkoittaa maksimoitua käyttöikää ja suorituskykyä ja optimoi samalla kannan kokonaiskustannuksia (Total Cost of Ownership TCO).

Kolmikko pyrkii kehittämään ja tarjoamaan palvelun, jonka avulla voidaan havaita ja ennustaa akkujen kunto, kapasiteetti ja optimaalinen käyttö. Kerätty tieto voi auttaa selvittämään ongelmia, jotka estävät sähköautojen käyttöönottoa, sekä akkujen hyödyntämistä käytettyjen akkujen markkinoilla, mikä puolestaan vähentää ajoneuvokannan TCO:ta.

Vaihdettavat kiinteäelektrolyyttiset akut

Kiinteäelektrolyyttiset akut (SSB) ovat kauan odotettu teknologia, jonka avulla on mahdollista pienentää energiavarastoyksikön kokoa ja painoa ja samalla lisätä sen tiheyttä. Odotusten mukaan SSB-litiumkeraamiset akut ovat seuraava kehitysaskel litiumionikemiasta. Taiwanilainen yritys ei kuitenkaan pysähtynyt tähän, vaan päätti, että SSB-akkujen pitäisi olla myös vaihdettavissa.

”Gogoro tuo markkinoille maailman ensimmäisen kiinteän olomuodon akun kaksipyöräisten akkujen vaihtoa varten, koska on välttämätöntä hyödyntää viimeisimpiä akkuinnovaatioita, jotta voimme aloittaa uuden aikakauden sähköisen liikenteen kasvussa ja käyttöönotossa kaupungeissamme”, sanoo Horace Luke, Gogoron perustaja, puheenjohtaja ja toimitusjohtaja.

”Teimme yhteistyötä ProLogium Technologyn kanssa, joka on kansainvälinen edelläkävijä kiinteän olomuodon akkuinnovaatioiden alalla. Kehitimme yhdessä uuden, vakaamman ja turvallisemman akun, jossa on laajempi kantama ja parempi energiatiheys, ja joka on taaksepäin yhteensopiva kaikkien nykyisten Gogoro-ajoneuvojen kanssa,” Luke jatkaa.

Gogoro-verkosto on avoin ja yhteensopiva akkujen vaihtojärjestelmä kevyille kaupunkiajoneuvoille. Se on suunniteltu tehokkaaksi, älykkääksi ja skaalautuvaksi. Verkostossa on yli 450 000 kuljettajaa ja yli 10 000 akunvaihtoasemaa yli 2300 sijainnissa. Tämä mahdollistaa 340 000 päivittäistä vaihtoa, mikä antaa virtaa 95 prosentille Taiwanin sähköisistä kaksipyöräisistä ajoneuvoista. Kun kaksipyöräisiin ajoneuvoihin on jo saatavilla näin kehittynyttä teknologiaa, sama kehitys suurempien ajoneuvojen osalta on vain muutaman askeleen päässä.

Sisällön tarjoaa sinulle Autovista24.

Huomioi, että tämä artikkeli on käännös alkuperäisestä englanninkielisestä artikkelista, joka on julkaistu Autovista24 sivulla ja teksti voi sisältää pieniä kieliopillisia virheitä. Jos tekstissä ilmenee ristiriitaisuuksia tai epäjohdonmukaisuuksia käännetyn tekstin ja englanninkielisen tekstin välillä, englanninkielinen versio on aina etusijalla.

Uusiutuvista polttoaineista tulevaisuudennäkymiä dieselautomarkkinoille?

Autovista24

Audi parantaa polttomoottoriautojensa ympäristökestävyyttä erityisesti kuusisylinterisissä dieselajoneuvoissa hyväksymällä niiden käyttöön uusitutuvan vetykäsitellyn kasviöljypolttoaineen (HVO).

Autot, joissa on korkeintaan 210 kW:n (286 hv) V6-dieselmoottori, ja jotka lähtevät autonvalmistajan tehtailta helmikuun puolesta välistä alkaen, voidaan eurooppalaisen standardin EN 15940 mukaan tankata HVO-dieselillä. Kyseisen uusiutuvan polttoaineen avulla on mahdollista saavuttaa 70–90 % pienemmät hiilidioksidipäästöt fossiilidieseliin verrattuna, ilmoittaa Audi.

HVO-diesel on hyväksytty Euroopassa käytettäväksi myös nelisylinterisissä dieselmoottoreissa, kuten Audi A3-, Q2- ja Q3-malleissa, jotka on valmistettu vuoden 2021 kesäkuun jälkeen.

Saksalainen autonvalmistaja on sitoutunut lopettamaan polttomoottorimallien kehittämisen, ja Euroopassa viimeisen polttomoottoriauton uskotaan lähtevän tuotantolinjoilta vuonna 2033. Vaikka uusien dieselautojen markkinat ovat romahtaneet, käytettyinä niitä myydään koko Euroopassa yhä kohtalaisen paljon. Nyt kun Audi on hyväksynyt HVO-dieselin käytön autoissaan, voi olla, että sitä käytetään niissä vielä vuosia. Samalla autoista tulee ekologisesti kestävämpiä ja todellinen vaihtoehto sähköautoille.

Puhtaampaa palamista

HVO-dieselin toinen etu on, että sillä on huomattavasti korkeampi setaaniluku, eli sen palaminen on tehokkaampaa ja puhtaampaa kuin tavallisen dieselin.

“Koska HVO-dieselin setaaniluku on 30 prosenttia korkeampi, sen syttyminen moottorissa tulee tehokkaammaksi”, kommentoi Matthias Schober, V-TFSI-, TDI- ja PHEV-voimansiirtokoneistojen kehityksestä vastaava johtaja Audilla. ”Hyödyt havaitaan erityisesti autojen kylmäkäynnistyksessä. Testasimme HVO:n vaikutuksia erilaisiin komponentteihin, suorituskykyyn ja pakokaasupäästöihin erityisissä validointikokeissa ennen sen hyväksymistä.”

Audi on priorisoinut uuden polttoaineen hyväksymisessä suosituimpia moottorimallejaan, jotta mahdollisimman moni asiakas voisi käyttää HVO-dieseliä. On todennäköistä, että nämä autot pysyvät Euroopan teillä vielä hyvän aikaa ja samalla lisäävät HVO:n etuja vuosiksi eteenpäin.

HVO-dieseliä on saatavilla yli kuudellasadalla huoltoasemalla Euroopassa, joista suurin osa on Skandinaviassa, jossa ympäristörajoitukset ovat erityisen kireät. Saksassa ainoastaan muutama huoltoasema tarjoaa tällä hetkellä HVO-dieseliä, mutta niiden määrä on kasvussa. Toisin kuin melkein kaikissa muissa EU-maissa, Saksassa polttoainestandardia EN 15940 ei ole vielä sisällytetty maan polttoaineen laatusäädöksiin.

Polttoainetta ruokaöljyistä

Lähde: Audi

Audi on lisännyt merkittävästi osaamistaan kestävien polttoaineiden valmistuksessa erilaisten pilottihankkeiden avulla. Polttoaineita käytetään koko Volkswagen (VW) Groupissa ja ne tarjoavat hyvän perustan yleisen kestävän energiajärjestelmän kehitykseen.

HVO:n valmistuksessa käytetään ylijäämä- ja jätemateriaalia, kuten ruokateollisuuden öljyjätettä tai maatalouden ylijäämiä. Kun niihin lisätään vetyä vetykäsittelyssä, öljyt muuttuvat alifaattisiksi hiilivedyiksi. Käsittelyssä kasviöljyjen ominaisuuksia muutetaan paremmin dieselmoottoreihin sopiviksi. HVO:ta voidaan lisätä tavalliseen dieseliin, jolloin fossiilisia osia korvataan, tai sitä voidaan käyttää sekoittamattomana sataprosenttisena polttoaineena.

HVO-nestepolttoainetta tuotetaan biomassasta (biomass-to-liquid, BTL). Sen lisäksi on muitakin tapoja tuottaa synteettisiä dieselpolttoaineita, kuten maakaasusta tuotettu nestepolttoaine (gas-to-liquid, GTL) ja sähköstä tuotettu nestepolttoaine (power-to-liquid, PTL). Jälkimmäistä saadaan kestävästi uusiutuvasta energiasta, vedestä ja ilmakehän hiilidioksidista.

Uusiutuvista dieselpolttoaineista käytetään niitä koskevan standardin EN 15940 mukaan englanninkielistä termiä x-to-liquid, eli XTL, jossa X merkitsee alkuperäistä ainesosaa. XTL-merkintä tulee uusiutuvia dieselpolttoaineita sisältäviin polttoainepumppuihin sekä sellaisten Audien polttoainetankkien korkkeihin, joihin kyseinen polttoaine on hyväksytty.

Sisällön tarjoaa sinulle Autovista24.

Huomioi, että tämä artikkeli on käännös alkuperäisestä englanninkielisestä artikkelista, joka on julkaistu Autovista24 sivulla ja teksti voi sisältää pieniä kieliopillisia virheitä. Jos tekstissä ilmenee ristiriitaisuuksia tai epäjohdonmukaisuuksia käännetyn tekstin ja englanninkielisen tekstin välillä, englanninkielinen versio on aina etusijalla.

Miten Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikuttaa Euroopan autoteollisuuteen?

Autovista24

Venäjän laajentaessa Ukrainaan kohdistuvan aggressionsa suoraksi hyökkäykseksi on pakotteiden asettaminen väistämätöntä. Riippuen siitä, miten tapahtumat kehittyvät tulevien viikkojen ja kuukausien aikana, tilanne vaikuttaa myös Euroopan automarkkinoihin eri tavoin. Tässä erikoisjaksossa Autovista24:n toimittaja Phil Curry, Autovista Groupin pääekonomisti Christof Engelskirchen ja Autovista Groupin arvonmäärityksestä vastaava johtaja Roland Strilka keskustelevat alan mahdollisista tulevaisuudennäkymistä.

Voit kuunnella ja tilata podcastit suoraan omalle laitteellesi tai selata vanhoja jaksoja Apple Podcastissa, Spotifyssa, Google Podcastissa tai etsiä Autovista24 Podcastia Amazon Musicissa.

Jakson tiivistelmä:

Venäjän ja Ukrainan välinen kärjistynyt tilanne, jossa Venäjä on lähettänyt joukkoja rajojen yli ja tehnyt ilma- ja merihyökkäyksiä, aiheuttaa mahdollisesti epävakautta monilla markkinoilla – myös automarkkinoilla.

Lisäpakotteet ovat väistämättömiä, ja ne tulevat olemaan erittäin ankaria. Pakotteet eivät vaikuta vain Venäjän talouteen, vaan myös niitä asettavien maiden talouksiin. Niihin sisältyy mahdollisesti korkean teknologian vientikielto Venäjälle, mikä vaikuttaa myös teknologia-alan yrityksiin.

Vaikka jo nyt nähdään joitakin hyökkäyksen vaikutuksia, kuten öljyn ja energian hintojen nousua, muiden seurausten havaitsemiseen menee enemmän aikaa. Mahdollisia skenaarioita on kaksi, ja kummallakin olisi erilainen vaikutus autoalaan.

Ensimmäisessä skenaariossa suurin osa Venäjän joukoista perääntyy Donetskin ja Luhanskin separatistialueille, eikä konflikti kärjisty enempää. Tällöin Euroopan uusien autojen markkinoilla ei nähdä pysyvää vaikutusta Venäjän markkinoita lukuun ottamatta, sillä uusista autoista on tällä hetkellä pulaa. Menetetty kysyntä Venäjällä voidaan korvata myymällä autoja muihin maihin.

Käytettyjen autojen markkinoilla nähtäisiin kuitenkin pieni vaikutus, sillä niiden kysyntä saattaisi aluksi hieman laskea erityisesti Itä-Euroopassa. Tässä skenaariossa vaikutus olisi kuitenkin lyhytaikainen erityisesti siksi, että heikentyneet valuuttakurssit vahvistavat nykyisiä jäännösarvoja.

Vakavin skenaario

Toisessa skenaariossa Venäjä miehittää Ukrainan. Uskomme miehityksen olevan hyökkäystoimien intensiivisin taso, johon Venäjä uskoo itsellään olevan varaa. Tässä tilanteessa asetettaisiin kaikkein ankarimmat pakotteet, jotka vaikuttaisivat yhä negatiivisemmin niin Venäjään kuin niitä asettaviin maihinkin.

Pakotteet vaikuttavat Länsi-Eurooppaan kovemmin kuin esimerkiksi Yhdysvaltoihin. Alueen on järjestettävä taloutensa uudelleen ja keskityttävä joksikin aikaa maailman muihin osiin. Sen on myös selvittävä kasvavista energia-, kaasu-, öljy- ja elintarvikekustannuksista sekä tuettava rahallisesti Itä-Euroopan markkinoita niiden vakauden säilyttämiseksi. Itä-Eurooppa, jonka talous on riippuvaisempi suhteesta Venäjään, kohtaa vieläkin negatiivisemmat seuraukset.

Länsi-Euroopan uusien autojen markkinoilla ei koeta vakavia vaikutuksia, sillä markkinoilla on parhaillaan pulaa autoista. Siinäkin tilanteessa, että uusien autojen kysyntä Venäjällä ja Itä-Euroopassa laskee, on epätodennäköistä, etteikö sitä voitaisi kompensoida myymällä autoja muihin maihin.

Monilla Itä-Euroopan käytettyjen autojen markkinoilla myynnit saattavat laskea, mutta jäännösarvot pysyvät vakaina tai jopa nousevat, sillä inflaatio ja valuuttakurssien paine ylikompensoivat laskenutta kysyntää. Tähän tilanteeseen päädyttäisiin sen jälkeen, kun hinnat ensin nousisivat jyrkästi. Länsi-Euroopan markkinoilla vaikutukset olisivat lievemmät, mutta erityisesti polttomoottoriajoneuvojen jäännösarvojen ennustettu kasvu vuosina 2022 ja 2023 voi jäädä vähän ennustettua matalammaksi.

Viimeisen kahden vuoden ajan autoala on kärsinyt häiriöistä toimitusketjuissa. Sinä aikana toimitusketjuja on vahvistettu, mikä tarkoittaa, että jos komponenttien saaminen Venäjältä muodostuu ongelmaksi, on muiden toimittajien etu nostaa hintoja. Keskipitkällä aikavälillä komponenttipulalla ja toimitusketjujen häiriöillä ei kenties ole yhtä suurta vaikutusta kuin koronaviruspandemian aikana.

Sisällön tarjoaa sinulle Autovista24.

Huomioi, että tämä artikkeli on käännös alkuperäisestä englanninkielisestä artikkelista, joka on julkaistu Autovista24 sivulla ja teksti voi sisältää pieniä kieliopillisia virheitä. Jos tekstissä ilmenee ristiriitaisuuksia tai epäjohdonmukaisuuksia käännetyn tekstin ja englanninkielisen tekstin välillä, englanninkielinen versio on aina etusijalla.

Vetytankkaus mahdollista nyt 33 maassa

Maailmassa otettiin vuonna 2021 käyttöön ennätysmäärä vetytankkausasemia. Nyt vetytankkaus on mahdollista 33 maassa.

Toimintansa aloitti yhteensä 142 asemaa ympäri maailman. Niistä 37 on Euroopassa, 89 Aasiassa ja 13 Yhdysvalloissa, kertoo Ludwig-Bölkow-Systemtechnikin (LSBT) tietopalvelu H2stations.org:in neljästoista vuotuinen arvio.

Maailmalla on nyt käytössä yhteensä 685 vetyasemaa, ja lisäksi on suunnitelmia 252:n uuden aseman avaamisesta tulevien kuukausien aikana. Unkari ja Slovenia liittyivät niiden maiden joukkoon, joissa vedyn tankkaaminen on mahdollista. Erityisen huomattavia ovat kohteet Espanjassa ja Uudessa-Seelannissa, joissa useita vetyasemia avattiin ensi kertaa.

Teknologia, joka mahdollistaa vedyn käyttövoimana, ei ole vielä yhtä kehittynyttä kuin akkusähköjen voimalaitteet. Tämä johtuu osittain siitä, että autonvalmistajilla on kiire valmistaa nollapäästöistä teknologiaa, jotta ne saavuttaisivat tiukat päästötavoitteet. Dieselmarkkinoiden romahduksen jälkeen vuonna 2021 monet valmistajat saivat sakkoja, koska autoilijat vaihtoivat hiilidioksidipäästöisempiin bensiinilaatuihin.

Aasia kehityksen kärjessä

Vuoden 2021 lopussa Euroopassa oli 228 vetytankkausasemaa, niistä 101 Saksassa. Ranska on toiseksi suurin markkina 41:llä käytössä olevalla asemallaan. Sitä seuraa Iso-Britannia, jolla on 19 asemaa, Sveitsi, jolla niitä on 12 ja Alankomaat, jolla niitä on 11.

Vetytankkauksessa Aasia on kuitenkin kehityksen kärjessä. Se käy järkeen, sillä suurin osa teknologiaa edistävistä autonvalmistajista, kuten Toyota ja Hyundai, tulee Aasiasta. Viime vuoden lopussa maanosassa oli 363 asemaa, joista 159 oli Toyotan kotimarkkinoilla Japanissa ja 95 Etelä-Koreassa, joka on Hyundain kotipaikka. Myös Kiinassa on 105 asemaa, mutta muiden maiden vetytankkausasemista poiketen niitä käyttävät ainoastaan rekat ja linja-autot, eivätkä ne ole henkilöajoneuvojen käytössä.

Etelä-Koreassa perustettiin eniten uusia asemia vuonna 2021, kun siellä otettiin käyttöön 36 uutta asemaa. Maa laajentaa enenevissä määrin vetykäyttöisten polttokennoautojen tarvitsemaa infrastruktuuria, jotta se voisi vähentää liikenteestä aiheutuvia ilmansaasteita.

Kasvua pienten vetykäyttöisten hyötyajoneuvojen markkinoilla

Viime vuonna tultiin uudella tavalla tietoisiksi vedystä, erityisesti logistiikka-alalla. Monet uskovat, että ainakin lyhyellä tähtäimellä teknologia sopisi parhaiten raskaisiin hyötyajoneuvoihin. Kyseiset ajoneuvot kulkevat yleensä päivittäin pitkiä matkoja, ja tarvitsevat lyhyitä ”tankkaustaukoja” ollakseen mahdollisimman tehokkaita.

Ranskan suurimmat autonvalmistajat Stellantis ja Renault Group ilmoittivat tuovansa markkinoille uusia vetykäyttöisiä kevyitä hyötyajoneuvoja. Osana Hyvia-brändiään Renault Group toimittaa myös vetytankkausteknologiaa asemille eri puolille Eurooppaa. Tämä voisi edistää teknologian käyttöönottoa uusilla alueilla vuonna 2022.

Vetyinfrastruktuuri on yhä lapsenkengissään. Mitä useammat ajoneuvot ottavat teknologian käyttöön, sitä useampia tankkausasemia tarvitaan. Näin kävi sähköautojenkin kohdalla. Myös markkinat kasvavat, kun tietoisuus vedystä sähköautojen vaihtoehtona ja ”vihreänä” polttoaineena kasvaa.

Sisällön tarjoaa sinulle Autovista24.

Huomioi, että tämä artikkeli on käännös alkuperäisestä englanninkielisestä artikkelista, joka on julkaistu Autovista24 sivulla ja teksti voi sisältää pieniä kieliopillisia virheitä. Jos tekstissä ilmenee ristiriitaisuuksia tai epäjohdonmukaisuuksia käännetyn tekstin ja englanninkielisen tekstin välillä, englanninkielinen versio on aina etusijalla.

Pankkialan jätti BNP Paribasista JLR:n uusi finanssipalveluiden kumppani Eurooppaan

Jaguar Land Rover (JLR) ja BNP Paribas ovat ryhtyneet yhteistyöhön tarjotakseen finanssipalveluita autonvalmistajan jälleenmyyjille ja asiakkaille yhdeksällä merkittävällä Euroopan markkinalla. Yritykset haluavat yhdessä laajentaa autoalan finanssipalveluita alkuvuoteen 2023 mennessä. Ensi vuodesta lähtien jälleenmyyjille ja JLR:n asiakkaille tarjotaan erilaisia rahoituspalveluita kuten varaston terminointia, perinteisiä lainoja, ostoleasingia, pitkäaikaista leasingia ja vakuutustuotteita.

JLR kertoi valinneensa Euroopasta strategiset markkinat, joilla se aikoo tarjota palveluita, jotka ”kattavat kaiken mikä liittyy liikkumiseen”. Alustavasti autonvalmistaja aikoo keskittyä alueen suurimpiin automarkkinoihin, kuten Saksaan, Ranskaan, Espanjaan, Italiaan, Belgiaan, Luxemburgiin, Alankomaihin, Itävaltaan ja Portugaliin.

Kilpailukykyisiä finanssipalveluita

Luksusautonvalmistaja on tehnyt vuosia yhteistyötä FCA Bankin kanssa, joka on FCA:n ja Crédit Agricolen yhteishanke. Vuonna 2018 JLR ja FCA Bank jatkoivat sopimustaan, joka kattoi autorahoituksen jälleenmyyntiverkostoille kahdeksalla eri markkinalla ja myyntipaikolla asiakkaille tarjottavat rahoitus-, leasing- ja vakuutuspalvelut.

Nyt JRL vaihtaa kuitenkin finanssipalveluiden tarjoajaa, ja FCA Bankin korvaa BNP Paribas. BNP tunnetaan siitä, että se on työskennellyt autonvalmistajien kanssa Euroopassa. Viime vuoden joulukuussa raportoitiin, että tämä ranskalainen pankki neuvotteli yksinoikeudella Stellantisin sekä Crédit Agricolen ja Santanderin kanssa Stellantisin leasing- ja rahoitustoiminnan uudelleenjärjestelystä Euroopassa. Stellantis suunnittelee nyt myyvänsä 50 prosentin osuutensa FCA Bankista Crédit Agricole Consumer Financelle, joka omistaa siitä toisen puolen.

”Ryhdymme ylpeänä yhteistyöhön BNP Paribasin kanssa, jotta voimme luoda edellytykset kasvulle ja kirjoittaa uuden luvun yrityksen historiaan”, sanoi Francois Dossa, JLR:n strategiasta ja kestävästä kehityksestä vastaava johtaja. ”Tämä kumppanuus mahdollistaa sen, että voimme tarjota kilpailukykyisiä rahoitusratkaisuja liikkumiseen tärkeillä eurooppalaisilla markkinoilla ja luoda ainutlaatuisia ja asiakaskeskeisiä kokemuksia, kun jatkamme Reimagine-yritystrategiamme vauhdittamista.

JLR lisäsi, että tulevassa yhteistyössä rahoitusasioista vastaa BNP Paribas Personal Finance, leasingista ja autokannan hallinnasta Arval ja vakuutusasioista BNP Paribas Cardif. Tavoitteena on tarjota integroituja palveluita, jotka kattavat tärkeimmät liikkumiseen liittyvät rahoitustarpeet.

Strategiat kuntoon

”Aloitamme ilolla strategisen yhteistyön autoalan ikonisen toimijan kanssa. Heidän kunnianhimoisen ajoneuvojen sähköistämisstrategiansa ansiosta asetamme kestävän kehityksen liiketoimintamme ytimeen”, sanoi Thierry Laborde, BNP Paribasin operatiivinen johtaja.

”Osaamisalueemme täydentävät toisiaan, mikä tekee tästä yhteistyöstä menestyksen. BNP Paribas on sitoutunut tuomaan pöytään kaikki yhtenäistetyt voimavaramme, jotta JLR:n jakelijoita ja asiakkaita voidaan tukea kaikilla yhdeksällä markkinalla”, hän lisäsi.

Samaan aikaan JLR keskittyy uudistamaan yritysstrategiaansa. Yritykselle myönnettiin hiljattain 749 euron (625 punnan) laina, jolla se tehostaa sähköautojen tutkimus- ja kehitystyötä ja vientiä. Luksusbrändin tavoitteena on siirtyä täyssähköiseen automallistoon vuodesta 2025 alkaen, ja se suunnittelee julkaisevansa useita sähköautoja tulevina vuosina. Tatan omistama yritys etsii aktiivisesti uusia yhteistyömahdollisuuksia, joiden avulla sen olisi mahdollista löytää synergioita erityisesti puhtaan energian, etäkäyttöpalveluiden, datan ja ohjelmistokehityksen alueilla.

Sisällön tarjoaa sinulle Autovista24.

Huomioi, että tämä artikkeli on käännös alkuperäisestä englanninkielisestä artikkelista, joka on julkaistu Autovista24 sivulla ja teksti voi sisältää pieniä kieliopillisia virheitä. Jos tekstissä ilmenee ristiriitaisuuksia tai epäjohdonmukaisuuksia käännetyn tekstin ja englanninkielisen tekstin välillä, englanninkielinen versio on aina etusijalla.

JLR:lle 749 miljoonan euron rahoitus sähköautojen kehittämiseen

Jaguar Land Roverille (JLR) on myönnetty 625 miljoonan punnan (749 miljoonan euron) laina sähköautojen tutkimus- ja kehitystyötä varten. Varat on jaettu viidelle vuodelle ja ne lainaa 12 liikepankkia.

Rahoituksesta 500 miljoonaa puntaa tulee Ison-Britannian valtiolta. Tarkemmin ottaen 80 prosenttia takauksesta tulee UK Export Finance -vientitakuulaitokselta, jonka vientitakuuohjelma on tarkoitettu tukemaan suurten vientiyritysten investointeja.

“Haluamme autonvalmistajiemme kiihdyttävän sähköautojen tuotantoa Isossa-Britanniassa”, sanoi ulkomaankauppaministeri Anne-Marie Trevelyan. ”Tämä järjestely UK Export Financen kanssa auttaa Jaguar Land Roveria myymään jatkossakin Britannian parhaita tuotteita maailmalle, luomaan työpaikkoja, tehostamaan tuotantoa ja nousemaan seuraavalle tasolle koko maassa.

Tukea ja kestävyyttä

Kyseinen 625 miljoonan punnan laina vahvistaa JLR:n sähköautontuotantoa, johon se aikoo sijoittaa noin 2,5 miljardia puntaa vuodessa. Summan odotetaan nousevan kolmeen miljardiin vuoden 2026 maaliskuuhun mennessä, sillä autonvalmistaja keskittyy entistä intensiivisemmin Reimagine-strategiaansa. Helmikuussa 2021 julkaistun sähköistämisstrategian mukaan kaikki valmistajan automallit ovat saatavilla sähköversioina vuosikymmenen loppuun mennessä. Siihen kuuluvat myös täyssähköiset Jaguarit vuodesta 2025 lähtien ja kuusi sähköistä Land Rover -varianttia seuraavan viiden vuoden sisällä.

“Jaguar Land Rover on tyytyväinen siitä, että olemme voineet jälleen tehdä yhteistyötä UK Export Financen kanssa tämän vientitakuuohjelman puitteissa”, sanoi JLR:n talousjohtaja Adrian Mardell. ”Laina tukee meitä merkittävästi, kun investoimme huomattavia summia täyssähköiseen tuotekatalogiin siirtymiseen ja nollapäästöjen saavuttamiseen vuoteen 2039 mennessä.

JLR on yksi Ison-Britannian suurimmista vientiyrityksistä. Välillä 2020–2021 yli 80 prosenttia sen autoista myytiin ulkomaisilla markkinoilla. JLR oli maan ensimmäinen yritys, joka otti osaa vientitakuuohjelmaan vuonna 2019, ja se on nyt saanut lainoja yli miljardin punnan edestä.

Puolijohteet rajoittavat

Vahvistus lainan myöntämisestä tuli juuri sen jälkeen, kun JLR oli ilmoittanut kolmannen neljänneksen tuloksensa. Autonvalmistaja kertoi, että sen tuotantoa ja myyntiä ”rajoitti huomattavasti pula puolijohteista”. Lokakuusta joulukuuhun kestäneellä mittausvälillä valmistaja myi 80 126 autoa, mikä on 13,6 prosentin pudotus edeltäneeseen heinäkuusta syyskuuhun 2021 kestäneeseen neljännekseen verrattuna. Luku on 37,6 prosentin pudotus samaan mittausjaksoon vuonna 2020.

“Puolijohteiden saanti on edelleen rajoittanut myyntiä tällä neljänneksellä. Havaitsemme silti, että autoillamme on kova kysyntä, mikä kertoo tuotteidemme vetovoimasta. Maailmanlaajuiset tilausmäärät ovat huippulukemissaan, ja uusi Range Rover on kasvattanut niitä 30 000 yksiköllä ennen kuin tilausten toimitukset ovat edes alkaneet tällä neljänneksellä, sanoi Thierry Bolloré, JLR:n toimitusjohtaja. ”Jatkamme Reimagine-strategian toteuttamista, jotta liiketoimintamme voisi saavuttaa täyden potentiaalinsa ja jotta voisimme luoda uuden sukupolven vetovoimaisia luksusautoja kaikkein valikoivimmille asiakkaillemme.

“Jaguar Land Rover on yksi Ison-Britannian suurimmista autonvalmistajista. Se antaa toimeentulon tuhansille ihmisille ympäri maan, ja sen menestys tukeutuu vientiin”, sanoi vientiministeri Mike Freer. ”UK Export Finance on jälleen taannut merkittävän investoinnin Ison-Britannian autoteollisuudelle, joka turvaa työpaikkoja ja asettaa kestävyyden etusijalle.”

Sähköä kohti

Ison-Britannia pitää lainantakausta esimerkkinä sitoutumisestaan ”teollisuuden vihreään vallankumoukseen”. Valtio sijoittaa myös yli 850 miljoonaa puntaa puhtaampien ajoneuvojen tuotantoketjuihin. Se kertoo jo tukeneensa autoteollisuuden vientikapasiteettia kahden miljardin punnan investoinneilla.

Vaikuttaa siltä, että sähköistä liikkumista edistetään maassa yhteisenä rintamana. Yhä useampi kuluttaja kannattaa sähköajoneuvoja ja vuosi 2021 oli historian paras vuosi sähköautojen käyttöönotossa. Pilottituotantolaitos tuotti hiljattain litiumkarbonaattia graniitista, ja akkujen kierrätysjärjestelmää perustetaan parhaillaan. Valtio kuitenkin leikkasi sähköautotukeaan viime vuoden joulukuussa, mikä turhauttaa autoalaa.

Sisällön tarjoaa sinulle Autovista24.

Huomioi, että tämä artikkeli on käännös alkuperäisestä englanninkielisestä artikkelista, joka on julkaistu Autovista24 sivulla ja teksti voi sisältää pieniä kieliopillisia virheitä. Jos tekstissä ilmenee ristiriitaisuuksia tai epäjohdonmukaisuuksia käännetyn tekstin ja englanninkielisen tekstin välillä, englanninkielinen versio on aina etusijalla.

Bosch luo eurooppalaisen toimitusketjun puolijohteille

Saksalainen teknologiayritys Bosch, yksi maailman suurimmista autoalan tavarantoimittajista, yrittää ratkaista autoteollisuutta lamauttavaa puolijohdepulaa, joka on entisestään lisännyt autonvalmistajien huolia. Yritys haluaa luoda eurooppalaisen toimitusketjun piikarbidipuolijohteille (SiC), joiden se sanoo mahdollistavan energiatehokkaamman ja kestävämmän talouden.

Bosch johtaa yhtymää, jossa seitsemästä eri Euroopan maasta tulevat yliopistot, tutkimuslaitokset ja 34 yritystä ovat ryhtyneet yhteistyöhön kestävän eurooppalaisen tuotantoketjun perustamiseksi.

Autoteollisuutta on vaivannut jatkuva rakenteellinen pula puolijohteista, ja niiden kysyntä on ollut suurempaa kuin kyky tuottaa niitä. Maailmanlaajuiset pullonkaulat ovat haitanneet siruista riippuvaisten tuotteiden valmistusta, joihin autojen lisäksi kuuluu paljon muutakin elektroniikkaa.  

Transform-projekti

Osana EU:n rahoittamaa Transform-projektia Bosch ja muut osallistujat tarkastelevat toimitusketjun kaikkia osatekijöitä ja keskittyvät sekä piikiekkojen ja muiden perusraaka-aineiden tuotantoon, että valmiisiin SiC-tehopuolijohdelaitteisiin ja tehoelektroniikkaan.

“Transform-projektin tarkoitus on varmistaa Euroopalle johtoasema piikarbidiin perustuvassa uudessa teknologiassa”, sanoi Jens Fabrowsky, Boschin autoteollisuusosaston varajohtaja.

Julkisrahoitteisen projektin on suunniteltu jatkuvan vuoteen 2024 asti, ja sen budjetti on yli 89 miljoonaa euroa. Projekti on yksi monista, jotka etsivät kestäviä tapoja parantaa energiatehokkuutta muun muassa sähköisen liikenteen ja uusiutuvan energian saralla. “SiC-puolijohteita ja elektroniikan komponentteja, joissa puolijohteita käytetään, pidetään tehokkaimpana tapana hyödyntää käytettävissä olevaa sähköä”, kertoi Bosch.

SiC-markkinat ovat kasvussa

Yritys viittasi tutkimukseen, jonka oli tehnyt markkinatutkimukseen erikoistunut yritys Yole. Tutkimuksessa ennustetaan SiC-markkinoiden kasvavan keskimäärin 30 prosenttia vuodessa eli 2,2 miljardiin euroon (2,5 miljardiin dollariin) vuoteen 2025 mennessä. Tällaisen teknologian kysyntä tulee kasvamaan nopeasti erityisesti energia-alan sovellusten, kuten sähköautojen voimalaitteiden, latausasemien ja energiainfrastruktuurin siivittämänä.

Projektissa tarkastellaan myös uudenlaisten SiC-teknologioiden kehitystä, ja pyrkimyksenä on varmistaa, että niiden tuottamiseen tarvittavat koneet ja välineet ovat eurooppalaisten valmistajien saatavilla. Miksi Bosch keskittyy erityisesti SiC-teknologiaan? Koska se tuo mukanaan lukuisia etuja, joilla voidaan säästää merkittäviä määriä energiaa ja olla ympäristöystävällisempiä.  

“Yleensä [puolijohde]laitteissa olevat sirut on tehty ultrapuhtaasta piistä. Se korvautuu tulevaisuudessa kasvavissa määrin piikarbidilla, mikä tarjoaa useita etuja verrattuna ultrapuhtaaseen piihin”, kertoi Bosch.

“Piikarbidipuolijohteet johtavat paremmin sähköä, eikä sähköä häviä yhtä paljon lämmön muodossa. SiC-mikrosiruja hyödyntävää tehoelektroniikkaa voidaan lisäksi käyttää paljon korkeammissa lämpötiloissa, jolloin yksinkertainen jäähdytysjärjestelmä riittää, mikä säästää energiaa. Piikarbidilla on myös voimakkaampi sähkökenttä, eli siitä tehdyt komponentit voivat olla kooltaan pienempiä ja silti tuottaa korkeamman tehomuunnoksen hyötysuhteen.”

Bosch vahvisti hiljattain, että se lisää mikrosirujen tuotantoa Saksan ja Malesian tuotantolaitoksillaan. Yritys kertoi viime kuussa käyttävänsä 400 miljoonaa euroa Dresdenin, Reutlingenin ja Penangin tehtaillaan. Bosch aikoo laajentaa järjestelmällisesti puolijohteiden tuotantoaan, ja yritys toivoo pystyvänsä tukemaan eurooppalaista autoteollisuutta, joka on jatkanut laskuaan sirukriisin vuoksi.

Häiriöitä aiheuttaneen sirupulan vuoksi Euroopan komissio teki syyskuussa ehdotuksen eurooppalaisesta siruja koskevasta säädöksestä, johon kuuluisi niiden tutkimus ja tuotantokapasiteetti. Eurooppa on vahvasti riippuvainen Aasiassa tuotetuista siruista ja pyrkii parantamaan kykyään selvitä ulkoisista tuotantovajeista.

Sisällön tarjoaa sinulle Autovista24.

Huomioi, että tämä artikkeli on käännös alkuperäisestä englanninkielisestä artikkelista, joka on julkaistu Autovista24 sivulla ja teksti voi sisältää pieniä kieliopillisia virheitä. Jos tekstissä ilmenee ristiriitaisuuksia tai epäjohdonmukaisuuksia käännetyn tekstin ja englanninkielisen tekstin välillä, englanninkielinen versio on aina etusijalla.

CATL esittelee Kiinassa asemat, jossa sähköauton akun voi vaihtaa “minuutissa”

Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. (CATL) – yksi Kiinan nopeimmin kasvavista yrityksistä – on esitellyt kotimarkkinoillaan akunvaihtopalvelun, jonka avulla kuluttajat voivat vaihtaa sähköauton akun yhdessä minuutissa.

Yritys ilmoitti uutisesta julkaisutilaisuudessa, jossa se esitteli EVOGO-nimellä kulkevan uuden palvelunsa. Kyseinen ratkaisu koostuu vaihdettavista akkumoduuleista, pikavaihtoasemista ja mobiilisovelluksesta. Palvelua tarjotaan aluksi kymmenessä kiinalaisessa kaupungissa, mikä edelleen edistää akkujen lataus- ja vaihtoasemien kaltaista infrastruktuuria.

Akunvaihto on Kiinassa paljon yleisempää kuin muualla maailmassa, ja autonvalmistaja Nio aikoo lisätä omaan 700:n akunvaihtoaseman verkostoonsa 100 uutta asemaa vuoteen 2025 mennessä. Palvelu herättää kiinnostusta muuallakin, joten Nio on ryhtynyt Shellin kanssa vuonna 2022 alkavaan pilottiprojektiin, jonka tarkoituksena on tuoda akunvaihtoasemat Eurooppaan.

Akut jaettuina hyödykkeinä

“Pidämme akkuja jaettuina hyödykkeinä enemmän kuin kuluttajan yksityisesti käyttämänä tuotteena”, sanoi Chen Weifeng, CATL:n tytäryhtiön Contemporary Amperex Energy Service Technology Ltd:n toimitusjohtaja. Hän lisäsi, että uusi tuote voisi auttaa sähköauton kuljettajia pääsemään eroon rangefobiasta eli toimintasädekammosta ja samalla poistaa akun lataamiseen liittyvän vaivan ja korkeat osto- ja ajokulut.

Yhtiön massatuotantona valmistama akku, joka on suunniteltu näyttämään suklaalevyltä, on kehitetty erityisesti jakamista varten. Se voi saavuttaa energiatiheyden, joka on 160 Wh/kg ja 325 Wh/l, mikä tarkoittaa, että yksi moduuli riittää takaamaan 200 kilometrin ajosäteen.

CATL:in palvelussa asiakkaat voivat vuokrata vaihtoasemilla yhdestä kolmeen akkumoduulia matkan toimintasäteestä riippuen. Yksi moduuli riittää työmatkoihin keskustassa, mutta pitemmille matkoille Nio suosittelee kahta moduulia.

Akut ovat yhteensopivia monien eri valmistajien täyssähköautojen kanssa ja sopivat eri kokoisiin ajoneuvoihin A00-, B- ja C-luokkien henkilöautoista kuorma-autoihin.

Yhteensopivuus ja kilpailu

“Akunvaihtoasemien ytimessä on akkujen yhteensopivuus erilaisiin autoihin, akun tarvekohtainen vuokraaminen sekä se, että akkujen lataus- ja vaihtopalvelut täydentävät toisiaan. EVOGO-akunvaihtoasema vie tilaa vain kolmen parkkipaikan verran ja siellä voidaan säilyttää jopa 48:aa Choco-SEB -moduulia. Akunvaihtoasemalla yksi moduuli voidaan vaihtaa minuutissa, joten asiakkaiden on mahdollista saada täysin ladattu akku milloin tahansa ilman pitkää odottelua. Lisäksi EVOGO tarjoaa eri alueille niiden ilmastoon sopivia vaihtoasemia”, CATL:ltä kerrotaan.

Yritys aloitti toimintansa kymmenen vuotta sitten, ja siitä on nopeasti tullut sijoittajien suosikki. Se on tehnyt Kiinasta johtavan maan sähköautojen akuissa. Yritys toimittaa akkuja suurimmalle osalle maailman autonvalmistajista, kuten Volkswagenille, BMW:lle ja Teslalle. The New York Timesin mukaan se hallitsee kolmannesta koko maailman autoakkumarkkinoista ja sen suurin kilpailija on LG. Muualla kilpailu kiristyy, sillä autonvalmistajat yrittävät tunkeutua akkumarkkinoille valmistamalla omia akkujaan tai sijoittamalla useisiin yrityksiin tuotantoketjujen monipuolistamiseksi.

Viime vuonna Geely, Volvo Carsin emoyhtiö, ilmoitti aikeistaan rakentaa 5 000 akunvaihtoasemaa ympäri maailman vuoteen 2025 mennessä. Yhtiö esitteli palvelun mahdollistavaa teknologiaa vuoden 2021 internet-konferenssissa Wuzhenissa. Akun vaihtoon kului alle minuutti. Teslakin harkitsi akunvaihtomallia, mutta vetäytyi suunnitelmistaan keskittyäkseen mieluummin pikalatausasemien verkostoonsa.

Sisällön tarjoaa sinulle Autovista24.

Huomioi, että tämä artikkeli on käännös alkuperäisestä englanninkielisestä artikkelista, joka on julkaistu Autovista24 sivulla ja teksti voi sisältää pieniä kieliopillisia virheitä. Jos tekstissä ilmenee ristiriitaisuuksia tai epäjohdonmukaisuuksia käännetyn tekstin ja englanninkielisen tekstin välillä, englanninkielinen versio on aina etusijalla.

Euroopan käytettyjen autojen markkinat pysyvät vakaana ensimmäisellä kolmella neljänneksellä

Käytettyjen autojen markkinat Euroopassa ovat pitäneet pintansa ensimmäisen ja kolmannen vuosineljänneksen aikana, ja neljällä päämarkkina-alueella viidestä lasku on ollut alle kymmenen prosenttia. Tilanne eroaa merkittävästi uusien autojen markkinoista, joita vaivaavat monet haasteet. 

Viime vuosi oli pandemiarajoitusten vuoksi epävakainen, minkä vuoksi ei ole mielekästä verrata kulunutta vuotta siihen. Sen vuoksi tässä artikkelissa vertailukohteena on vuosi 2019, joka edustaa paremmin käytettyjen autojen markkinoiden toimintaa.

Ranska, Espanja ja Iso-Britannia

Euroopan viidestä suuresta markkina-alueesta kolmella käytettyjen autojen myynti ylitti −5 %, kun vertailtiin vuosien 2021 ja 2019 jaksoja tammikuusta syyskuuhun. Ranska suoriutui erityisen hyvin. AAA Data paljasti, että maassa tehtiin 4 575 036 kauppaa, mikä tarkoittaa 6,1 %:n kasvua. Tulos poikkeaa merkittävästi uusien autojen myynnistä, joka laski samalla aikavälillä 23,2 %.

Käytettyjen autojen kaupat ja uusien autojen ensirekisteröinnit, muutos prosentteina verrattuna vuoteen 2019, tammikuusta syyskuuhun 2021

Käytettyjen autojen myynti putosi Isossa-Britanniassa tämän vuoden ensimmäisen ja kolmannen vuosineljänneksen välillä vain 3,9 % verrattuna samaan ajanjaksoon vuonna 2019. Tämä on kohtalaisen hyvä tulos verrattuna maan uusien autojen markkinoihin, jotka laskivat samalla mittausjaksolla 29,3 %. “Siitä huolimatta, että käytettyjen autojen markkinat heikentyivät kolmannella neljänneksellä, aiemmat ennätysmyyntilukemat erityisesti toisella neljänneksellä tarkoittavat sitä, että vuoden alusta asti tarkasteltaessa markkinat ovat kasvussa”, selitti SMMT:n johtaja Mike Hawes.

“Maailmanlaajuinen pandemia aiheutti pulaa puolijohteista, joita tarvitaan uusien autojen tuotantoon, mikä haittasi uusien autojen myyntiä. Näissä olosuhteissa myös käytettyjen autojen myynnin lasku oli ennustettavissa. Se on erityisen huolestuttavaa, sillä niin uuden kuin käytetynkin autokannan uudistaminen on elintärkeää, jos haluamme vaikuttaa ilmanlaatu- ja hiilidioksidipäästöongelmiin”, hän jatkoi.

Espanjan käytettyjen autojen markkinat suoriutuivat myös hyvin, sillä laskua oli 4,3 % vuoden ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana verrattuna samaan ajanjaksoon vuonna 2019. Sen sijaan ensirekisteröinnit putosivat maassa 32,9 % kyseisellä ajanjaksolla, kertoo GANVAM:in data.

Saksa ja Italia

Tulokset eivät olleet yhtä positiivisia muualla Euroopassa. Italian käytettyjen autojen markkinat putosivat 17,3 % vuoden 2021 tammikuun ja syyskuun välillä verrattuna kahden vuoden takaiseen tilanteeseen. Luku on melkein yhtä paljon kuin uusien autojen myynnin lasku samalla ajanjaksolla, joka ANFIA:n mukaan oli 20,6 %.

Saksassa puolestaan Kraftfahrt-Bundesamtin (KBA) viimeisimmät luvut paljastivat ainoastaan 6,7 %:n laskun käytettyjen autojen myynneissä raportointikaudella verrattuna vuoteen 2019. Kuten Ranskassa, Espanjassa ja Isossa-Britanniassakin, myös Saksassa ero uusien autojen markkinoihin oli suuri. Ne laskivat 27,4 % tammikuun ja syyskuun välillä.

Jäännösarvoihin kohdistuu heikkoa painetta

Suurin osa Euroopan viidestä suuresta käytettyjen autojen markkina-alueesta menestyi positiivisesti, mikä noudattelee Autovista Groupin vuoden alussa antamaa ennustusta siitä, että jäännösarvoihin kohdistuu heikkoa painetta vuonna 2021. Tilanteen voidaan odottaa jatkuvan, sillä tautitapausten määrä on yhä vaikeasti ennustettavissa ja talousnäkymät ovat kehnoja. Kuluttajat etsivät kustannustehokkaita keinoja liikkumiseen, jolla voidaan välttää joukkoliikenteen käyttöä.

Autovista24:n tuorein kuukausittainen markkinakatsaus paljastaa, että kuluttajat ovat joukolla vaihtamassa käytettyihin autoihin, sillä uudet autot ovat kalliimpia ja niillä on pitkät toimitusajat. Vähän käytettyjen mallien kasvava kysyntä laajenee jopa vanhempiin malleihin, mistä kertoo kolme vuotta vanhojen mallien jäännösarvojen kasvu jälleen lokakuussa. 

Sisällön tarjoaa sinulle Autovista24.

Huomioi, että tämä artikkeli on käännös alkuperäisestä englanninkielisestä artikkelista, joka on julkaistu Autovista24 sivulla ja teksti voi sisältää pieniä kieliopillisia virheitä. Jos tekstissä ilmenee ristiriitaisuuksia tai epäjohdonmukaisuuksia käännetyn tekstin ja englanninkielisen tekstin välillä, englanninkielinen versio on aina etusijalla.

VW rakentaa uuden tehtaan konseptiauto Trinitylle

Autovalmistaja Volkswagen (VW) aikoo rakentaa uuden tehtaan Wolfsburgiin lähelle Saksan pääkonttoriaan. Se suunnittelee valmistavansa tehtaassa konseptiautoa, joka vetää vertoja kilpailija Teslalle. Yritys kertoi, että se aikoo edetä päätuotantolaitoksensa muutostöissä, koska se on asettanut kunnianhimoiseksi tavoitteekseen tulla maailman johtavaksi sähköautojen tuottajaksi.

Uusi tuotantolaitos keskittyisi valmistamaan VW:n Trinityä, sähkökäyttöistä sedan-autoa, joka täyttää SAE:n automaattisen ajamisen standardin tason 4 vaatimukset. Autonvalmistaja suunnittelee tuovansa mallin markkinoille 2026. Trinity-mallin, jonka valmistamisen on tarkoitus kestää vain kymmenen tuntia, odotetaan asettavan Volkswagenilla uudet standardit toimintasäteelle, latausnopeudelle ja digitalisaatiolle. Samaa lyhyttä tuotantoaikaa tavoittelee myös Tesla, sillä myös se haluaa tuottaa autoja kymmenessä tunnissa tehtaassa, jota se suunnittelee Gründheideen, Berliinin lähelle.

Hallintoneuvoston on vielä hyväksyttävä suunnitelma tulevien viikkojen aikana, mutta Volkswagen on vahvistanut Autovista24:lle harkitsevansa tehtaalle useita mahdollisia sijainteja Wolfsburgin läheisyydessä. Lopullista päätöstä ei ole vielä tehty.

Suuria suunnitelmia

“Wolfsburg on Volkswagenin maailmanlaajuisen mahdin symboli. Kilpailun aiheuttamat paineet kuitenkin kasvavat, myös täällä meillä. Meidän on nyt tehtävä Wolfsburgista sopiva tulevaisuutta varten. Sitä varten on ajateltava rohkeasti uudella ja yrittäjämäisellä tavalla”, sanoi Ralf Brandstätter, VW-brändin johtaja.

Yritys haluaa muuttaa Wolfsburgin keskukseksi, jossa keskitytään myös liikkumisen tulevaisuuteen. Trinityn kaltaisista uusista malleista tuotetaan vähemmän variantteja, jolloin osat ovat pitkälti yhdenmukaisia. Volkswagenin mukaan autoissa on siten “käytännössä kaikki mukana”, mikä tarjoaa asiakkaalle runsaasti toimintoja, joita he voivat lisätä tarpeen mukaan. Tämä vähentää huomattavasti tuotannon vaativuutta.

Yritysneuvoston puheenjohtaja Daniela Cavallo toivotti tervetulleeksi päätöksen uuden tehtaan rakentamisesta. Sitä ennen hän oli ottanut yhteen Volkswagenin toimitusjohtajan Herbert Diessin kanssa. Toimitusjohtajaa syytettiin pelon lietsomisesta, kun hän varoitti suurista irtisanomisista, joita nopeammat tuotantoajat saattaisivat vaatia. Diess on kuitenkin yrittänyt korjata välejään yritysneuvostoon ja ilmoitti henkilökunnalle hiljattain, että 30 000 työntekijän irtisanomista ei ole suunniteltu.

“Uudet suunnitelmat Trinity-tehtaasta ovat rohkeita, ja siksi oikeita. Turvaamme työpaikkoja täällä rakentamalla toisen tehtaan Wolfsburgiin”, sanoi Cavallo. “Varmistamme myös selkeät tulevaisuudensuunnitelmat ja pitkällä aikavälillä vuotuiset kuusinumeroiset tuotantolukemat.”

Yritys haluaa myös modernisoida päätuotantolaitostaan ja testaa parhaillaan paikallista 5G-verkkoa tuotannon toimintoja varten Wolfsburgissa. Ajan mittaan yrityksen on tarkoitus tehdä tuotantolaitoksistaan älytehtaita. Mikäli pilottiprojekti onnistuu, autonvalmistaja aikoo tulevaisuudessa ottaa käyttöön 5G-teknologiaa teollisessa sarjatuotannossa. Sillä voisi olla suuri vaikutus tuotantoprosesseihin, mutta myös uusiin liiketoimintamalleihin ja tarjontaan.

“Wolfsburgin-suunnitelmassa annamme tälle perinteikkäälle alueelle sitovan pitkän aikavälin tulevaisuudennäkymän”, lisäsi Brandstätter. “Se on hyväksi Volkswagenille, työntekijöillemme ja koko alueelle. Se osoittaa myös, että teollisuusalueen muodonmuutos on mahdollista Saksassa. Muodonmuutos kuitenkin toimii ainoastaan, jos se tehdään taloudellisesti. Siihen tarvitsemme kokonaisvaltaisen yleiskuvan mahdollisista sijainneista, josta keskustelemme Yritysneuvoston kanssa.

Saksalainen autonvalmistaja julkaisi juuri kolmannen neljänneksen tuloksensa. Samalla se pienensi odotettavissa olevia toimitusmääriään, sillä yrityksen on vaikea vastata kysyntään vallitsevan puolijohdepulan takia, joka on haitannut koko autoteollisuutta. Se laski myös myyntiennustettaan varoittaen, että pullonkaulat puolijohteiden toimituksessa ovat pahentuneet vuoden jälkipuoliskolla. Tämän vuoden toimitusmäärien odotetaan nyt olevan linjassa vuoden 2020 määrien kanssa.

Sisällön tarjoaa sinulle Autovista24.

Huomioi, että tämä artikkeli on käännös alkuperäisestä englanninkielisestä artikkelista, joka on julkaistu Autovista24 sivulla ja teksti voi sisältää pieniä kieliopillisia virheitä. Jos tekstissä ilmenee ristiriitaisuuksia tai epäjohdonmukaisuuksia käännetyn tekstin ja englanninkielisen tekstin välillä, englanninkielinen versio on aina etusijalla.